turk-dreamworld.com Sitesine Hoşgeldiniz.


5 sonuçtan 1 ile 5 arası
  1. #1
    Senior Member -=sezo=- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Mesajlar
    7.173
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    878 Toplam

    Standart Besiktas Avrupaya vede etti

    SİMSİYAH! BEŞİKTAŞ VEDA ETTİ! 4-1
    UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında temsilcimiz Beşiktaş, Ukrayna'nın Metalist Kharkiv ekibiyle karşı karşıya geldi. Mücadele 4-1 Metalist Kharkiv üstünlüğü ile bitti. Beşiktaş 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşını berbat bir futbol ve ağır bir yenilgi ile kapadı, kupaya veda etti. Ukrayna temsilcisine farklı galibiyeti getiren goller 16 ve 71. dakikalarda Jackson, 26. dakikada Devic ve 75. dakikada Gancarczyk'ten geldi. Beşiktaş'ın tek golünü 90. dakikada Nobre kaydetti.

    Ukrayna temsilcisinin baştan aşağı çok etkili bir futbol sergilediği maçta Beşiktaş ilk yarım saatteki defansif futbol tercihinin faturasını aşırı bir şekilde öderken, defansta yer alan oyuncuların acemi hataları ve sahada dik duramayan görüntüsü maça damga vurdu. 16. dakikada Jacksonn'un yaklaşık 35 metreden attığı gol ile başlayan Metalist fırtınası 4-0'a kadar devam etti.

    Siyah-beyazlı ekip 8-0'lık Liverpool hüsranından sonra Avrupa'da yakın tarihte ikinci büyük hayal kırıklığını da Ukrayna'da yaşadı, taraftarlarını kahretti. Bu skor temsilcimize yakışmadı ve maçtan sonra eleştiriler Ertuğrul Sağlam'a doğru yöneldi. Kuşkusuz Kharkiv'in durdurulamaz futbolu ve ağır baskısı da maçın kaderini ilk 20 dakikada adeta tayin ediyordu. Simsiyah bir gece sonunda Beşiktaş büyük bir şok ile sahadan ayrıldı. Gecenin rengi siyah, simsiyahtı.

    RÜŞTÜ, SİVOK BİR DE UĞUR

    Beşiktaş'ın Metalist Kharkiv ile yaptığı maçta sakatlıkları bulunan Rüştü ve Sivok'un yanı sıra dünkü idmanda sakatlanan Uğur da kadroda yer almadı. Ertuğrul Sağlam, kalede Hakan, savunmanın ortasında ise Gökhan Zan ile Zapotocny'e görev verirken, Tello'yu orta sahanın solunda oynatan genç teknik adam, İbrahim Üzülmez'i yedeğe çekip bu sezon sadece Metalisk Kharkiv ile yapılan maçta ilk 11'de forma giyen Seriç'e sol bekte yer verdi. Metalist Kharkiv karşısında Serdar Kurtuluş, Cisse ile birlikte ön liberoda oynarken, Bobo da tek forvet olarak görev yaptı.

    FIRTINA GİBİ BAŞLADILAR

    İnönü'de zaman zaman ciddi anlamda rakibi karşısında zorlanan Beşiktaş deplasmandak mücadeleye çok kötü başladı. Ev sahibi ekip ilk 10 dakika içinde kelimenin tam anlamıyla siyah-beyazlı yarı alanı abluka altına aldı. Duran topları çok tehlikeli kullanan Ukrayna temsilcisi ilk 15 dakika içinde net 3 pozisyondan yararlanamazken yaptığı baskınını ancak 16. dakikada alabildi.

    BİLGİSAYAR OYUNLARINI HATIRLATAN ORTA SAHADAN BİR GOL!

    Beşiktaş kalesine yaklaşık 35 metrelik mesafeden Coelho yaptığı adeta insan üstü vuruş ile takımını temsilcimiz karşısında 1-0 öne geçirdi. Jackson Avelino Coelho sol ayağı ile orta yuvarlağın biraz ilerisinden yaptığı vuruş maçta ilk 20 dakikaya damga vurdu. Sol kanatı aksayan, daha çok rakibin atak kurgusunu bozmak isteyen ve ilk dakikalarda kendi yarı alanına gömülen Beşiktaş bunun faturasını pahalıya ödedi ve 15. dakikada maç 1-0'a geldi, tur için savaşta şartlar eşitlendi, maç yeniden başlamış oldu.

    Beşiktaş bu golle bazı şeylerin farkına vararak, oyuna tekrar girmenin peşine koyuldu. Rakibin süratli görüntüsü ise akıllardan gitmiyordu. 20. dakikada gelişen Beşiktaş atağında top sol kanattan yapılan paralel topla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ama hakem Jacek Granat bu golü ofsayt gerekçesiyle geçersiz saydı. Beşiktaş'ın ilk 20 dakika içinde yaptığı 15 top kaybı da rakibin atak görüntüsüne katkı yapan, takımımız için negatif bir etkendi. Sol bekte görev yapan Seric de maça kötü başlayan ve kendini toparlamak da zorluk çeken isimlerin başında geliyordu.

    BİR ŞOK DAHA, DEVIC ATTI

    Maça kötü başlayan, rakibi karşısında beklenmedik hatalar yapan, çok hızlı oynayan Kharkiv önünde dik duramayan Beşiktaş için kabus dakikası ise 24. dakika oldu. 24. dakikada yine hızlı gelişen bir Kharkiv atağı sonucu Marko Devic ceza sahası içine Hakan Arıkan'ı avlayarak temsilcimiz karşısında durumu 2-0'a getirdi.

    Zapotochny'e yapılan pres, kaybedilen top ve beş pası bir arada yapamayan Beşiktaş büyük bir çok içindeydi. Defansif hatalar, acemi görüntüler, kabus gibi bir 25 dakika Beşiktaş'a çok pahalıya patladı. Bu golden sonra yedek kulübesinde maç başından beri durgun bir görüntü çizen teknik direktör Ertuğrul Sağlam'da yerinden kalktı ve oyuncularını fırçaladı. Sağlam'ın siniri gözler önündeydi. Bu dakikadan sonra artık beklenen ise hoca Ertuğrul Sağlam'yın oyuna müdahale ederek, ofansif anlamda hiçbir şey yapamayan takımını tekrar ayağa kaldırmasıydı. Kuşkusuz 2-0'lık skorda Sağlam'ın defansif bir takım tercihi de etkiliydi.

    5 DAKİKALIK BASKI GOL GETİRMEDİ

    Beşiktaş ilk yarıda ofsayt gerekçesiyle kesilen pozisyonları saymazsak ilk net pozisyonunu 41. dakikada buldu. Sol kanattan Tello ceza sahasına girerken içeri ortalamak yerine kaleyi düşündü. Sert şutunu kaleci Goryainov güçlük ile kornere yolladı. Beşiktaş'ta korku dolu geçen, siyah-beyazlı ekibin kendini bulana kadar kalesinde iki gol gördüğü ilk yarı 2-0 Kharkiv üstünlüğü ile biterken ev sahibi ekibin iyi futbolu ilk yarıya damgasını vurdu. İlk yarı sonunda temsilcimizin 5 dakikalık ufak baskısı ise golü getirmedi. Futbolun kötü olmasına rağmen teknik anlamda rakibinden üstün olan Beşiktaş adına umutlarımız ise ikinci yarıya taşındı. Beşiktaş'ın turu geçmesi için atacağı bir gol, 2-1'lik skor bile temsilcimize yetecekti.

    İKİNCİ YARIDA TEK ÖN LİBEROYA DÖNÜŞ

    Siyah beyazlı temsilcimiz ikinci yarıya bir oyuncu değişikliği ile başladı. İbrahim Toraman kenarı alınırken, Serdar Özkan oyuna dahil oldu. Ertuğrul Sağlam Serdar Kurtuluş'u sağ beke yönlendirirken, Serdar Özkan sağ açığa yerleşti. Ertuğrul Sağlam takımını tek ön liberoya dönen temsilcimiz ofansif anlamda zenginleşmeyi düşünüyordu. 50. dakikada ise gelişen bir Metalist atağında Marko Devic sağ kanattan ceza sahasına girdi, içeriye doğru çıkardığı topa Edmar yerden vurdu, top direkten döndü. Soluk alışverişlerimizin hızlandığı, nefeslerimiz donduğu bir dakikaydı.

    NEFESLERİMİZ DONUYOR! RAKİP ÇOK ETKİLİ

    Metalist Kharkiv takımın ikinci yarı topa önde basan görüntüsü dikkat çekti. Beşiktaş'ın Metalist'in çekilmesiyle topa daha çok sahip olması temsilcimizin iyi bir top oynadığını işaret etmezken, organize problemi siyah-beyazlı ekibin önündeki engellerden biriydi. Ukrayna temsilcisi defansa doğru bir geri çekiliş yaşasa da 60. dakika geride kaldığında istediğinde temsilcimiz için zor anlar yaşatan bir futbol sergiliyordu ki 45-60 dakikaları arasında Metalist'in bulduğu 3 net gol pozisyonu daha bunu kanıtladı, bu pozisyonlarda iliklerimiz dondu adeta! İlk yarıda yenilen goller, kötü futbol, rakibin çok dişli ve iyi futbolu yine sahnedeydi. Akıllar bir gol ile gelebilecek turdaydı ama Beşiktaş sahada değildi, herkes bir geri dönüş bekliyordu.

    ZAPOTOCHNY VE HARAKİRİ!
    5 DAKİKADA UMUTLAR HAYAL ALEMİNE, 4-0

    Beşiktaş'ta Ertuğrul Sağlam'ın ikinci hamlesi ise 67. dakikada oldu. Filip Holosko yerini Marcio Nobre'ye bıraktı. Nobre yeni imajı, kafasını kazıtmış görüntüsüyle sahaya girdi ve yeni umut kaynağı oldu. Dakikalar ilerliyordu. Artık gol için Beşiktaş'ın daha net, daha keskin bastırması gerekiyordu ki 70. dakikada temsilcimiz adına umutları adeta hayal alemine getiren olay yaşandı.

    Maçın başından beri acemi bir defans kurgusu içinde bulunan, Liverpool ile oynadığı Avrupa mücadelesini hatırlatan görüntüyü anımsatan, 3 pası yan yana yapamayan ve çok dişli bir rakibe çarşan Beşiktaş 71. dakikada Jackson Avelino Coelho'nun kendisinin ikinci, takımı adına kaydettiği 3. gol ile yıkıldı, yıktı. Zapotochny'nin defanstan topu çıkarırken yaptığı acemi hata golü getirdi. Valentyn yürüye yürüye ceza alanına girdi, uzak direğe yerden yolladı, Jackson oradaydı. Golün yarısı Zapotochny'e yazıldı dersek, yanlış bir ifade kullanmış olmayacağız.

    Yıkılmış, paramparça olmuş, büyük şok yaşayan Beşiktaş için iflas ise bu golden hemen 5 dakika sonra 76. dakikada geldi. Gancarczyk'nin ceza sahasına doğru yolladığı orta direk kaleye gitti, Hakan Arıkan çaresiz kaldı, onunla birlikte sahada olup olmadığı belli olmayan 11 siyah beyazlı futbolcu ve maçı takip eden tüm Türk futbolseverler de. Beşiktaş iflasını bu golle verdi. 90. dakikada Nobre'nin attığı gol ise hiçbir anlam taşımıyordu. Hem de hiç!

    Avrupa'da bir başka hayak kırıklığı ve hüsran ile sahadan ayrıldı. Maçtan sonra akıllarda kalanlar ise Metalist'in çok etkili futbolu, Beşiktaş defansındaki özelikle Seric, Gökhan Zan, Zapotochy üçlüsünden akıl almaz hatalar, Ertuğrul Sağlam'ın pasif görüntüsü, rakip karşısında hiçbir organize atak içine giremeyen Beşiktaş ve siyah-beyazlı taraftarların içine girdiği büyük şoktu.
    BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKI KANDIR.
    TOPRAK EGER UGRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
    AlıntıAlıntı

  2. #2
    TDW Team-Co Admin as11 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2007
    Mesajlar
    15.898
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    693 Toplam

    Standart Cevap: Besiktas Avrupaya vede etti

    Goller erken ve arka arkaya geldi sonrasında oyun koptu
    Haddini bilmedikten sonra çok şey bilmek birşeye yaramaz. Suskunluk kimseyi yanıltmasın, Çünkü susan konuşursa kimse kaldıramaz.
    -W. Butler-


    Ok gibi doğru olsam, yabana atarlar beni,
    Yay gibi eğri olsam; elde tutarlar beni,
    Doğruda aç görmedim; eğride tok,
    Eğri yay elde kalır; menzil alır doğru ok.

    Mevlana
    AlıntıAlıntı

  3. #3
    Senior Member -=sezo=- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Mesajlar
    7.173
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    878 Toplam

    Standart Cevap: Besiktas Avrupaya vede etti

    Türkiyede sampiyonluga oynayan takim,bu kadar perisan oynamaz.
    GS macindan zaman buldukca orayada baktimki Besiktasin 10 yemedigine dua ettsin.
    Bizim Türk takimlari neden gec form tutarlar anlasilacak is degil,o zaman is isden gecmis oluyor.
    BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKI KANDIR.
    TOPRAK EGER UGRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
    AlıntıAlıntı

  4. #4
    Senior Member cemil2006 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Bulunduğu yer
    turkey
    Mesajlar
    1.881
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    47 Toplam

    Standart Cevap: Besiktas Avrupaya vede etti

    gecmiş olsun bjk lılere.gecen senede lıverpooldan 8 tane yemıstı.bu takım lıverpoolun yarısı etmez.ayrıca gs lılerı tebrıkler.
    AlıntıAlıntı

  5. #5
    Vip Member Batu55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2007
    Mesajlar
    5.946
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    12.126 Toplam

    Standart Cevap: Besiktas Avrupaya vede etti

    Bunlari cok simarttilar sadece bjk degil genel olarak söylüyorum. Saddamin oglu basinda oldugu bir takim vardi adamlari nasil falakaya yatirdi bunlarada ayni islem yapacanki cümle aleme ibret olsun. Nasil olsa paralarini tikir tikir aliyorlar. Bunlarda ciger yok hani derler ya cigeri 5 para etmez iste buyur bunlar onlardan. Iste kulüplerde bunlarin ayaklarina para veriyorlar. Yürek olmayinca ayakta fayda etmiyor.


    Lütfen gizli icerikleri görebilmeniz icin soldaki Tesekkür butonunu kullaniniz. Tesekkür butonunu kullandiginiz halede Linkler acilmiyor ise asagidaki nedenlerden kaynaklanabilir!

    Neden 1
    Neden 2


    Neden 3
    Neden 4
    AlıntıAlıntı

 

 

Benzer Konular

  1. Kartal avrupaya havlu atti
    Von -=sezo=- im Forum Futbol
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 11.12.2007, 22:49
  2. motorlu araclar ve motorlar vede Kazalar...
    Von asemo im Forum Şakalar ve Fıkralar
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 10.11.2007, 16:38
  3. Süper Besiktas
    Von -=sezo=- im Forum Futbol
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 25.10.2007, 07:25
  4. Marsilya-Besiktas 2:0
    Von -=sezo=- im Forum Futbol
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 19.09.2007, 07:10
  5. Besiktas Sampiyonlar liginde
    Von -=sezo=- im Forum Futbol
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 29.08.2007, 21:55

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Page generated in 1.719.024.138.70672 seconds with 17 queries Sayfa Boyutu (201046)