turk-dreamworld.com Sitesine Hoşgeldiniz.


1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: T imbrado

  1. #1
    Senior Member Nida - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2007
    Mesajlar
    352
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    7 Toplam

    Standart T imbrado

    Timbrado Hakkında Bilgiler

    timbrado1.jpgÖncelikle genel bir bilgi ile başlayalım. İspanyol Timbrado kanaryası, genetik olarak yabani kanaryalara en yakın olmasına karşın evcil bir kanarya olduğu söylenmektedir. Sevimli, güzel işlenmiş şarkıları ve güzel farklı renkleri ile İspanyol Timbrado kanaryalarına sahip olmak keyif verebilir.

    İspanyol Timbrado kanaryalarının ötüşleri on iki notayı içermektedir. Şarkılarının parlak, ahenkli ve metalik sesler olduğu söylenir. Her ne kadar ötüşleri gürültülü olsa da , törpüleyici veya tiz olmayıp notaların değişik kombinasyonunu içermektedir. İspanyol Timbrado kanaryalarına şarkı söylemesi öğretilebilir.Bu kanaryalar banyo yapmaktan çok hoşlanırlar ve her ne kadar içeride tutulsalar da , hava sıcaklığının yeterince ılık olduğu durumlarda dışarıda tutulabilirler.

    Bir çok Timbrado kanaryaları büyüdüklerinde boyları 5 inchin çok az üstündedir. Genellikle hafif gri karışık yeşilimsi renkli sıkı tüylere sahiptirler. Sarı, beyaz, alaca ve tarçın renkleri de mevcuttur. Birçoğu diğer kanaryalarda bulunan “boru gövdeli kuyruk” tipinin aksine “balık kuyruğu” şeklinde kuyruğa ve daha kısa bacaklara sahiptir.

    timbrado_yavrular.jpgTimbrado kanaryaları İspanya’da üretilmekte ve mevcut olan en kusursuz evcil kanarya olduğu söylenir. Bununda nedeni bu kanaryaların renklerinden çok ötüşleri için üretilmiş olmalarıdır. Bu kanaryalar 1400’lerde Kanarya Adalarından İspanya’ya getirilmiş ve Timbrado kanaryaları 1940 ve 1950 yıllarında örgütlenmiş üretici kuruluşu tarafından İspanya’da üretilmeye başlanmıştır. Timbrado ismi, İspanyol folk müziğinde kullanılan ananevi çalgıları içeren kastanyetleri andıran metalik kanarya sesi rengi anlamına gelen “ses rengi- timbre”den esinlenerek konulmuştur

    Timbrado kanaryaları, sıcaklığın 32° Fahrenheit ( 0°C) nin altına düşmediği sürelerce dış ortamlarda ve onları dış etkenlerden koruyacak kafes içinde tutulabilirler. Kapalı alanları mümkün olduğunca büyük olmalı ve haftada en az bir kere temizlenmelidir. İspanyol Timbrado kanaryaları her gün banyo yapmaktan oldukça hoşlanırlar ve onlar için her zaman taze içme suyu bulundurulmalıdır. İspanyol Timbrado kanaryaları temel tohumlarla büyümelerini sürdürebilirler ancak beslenmelerinin tamamında verilecek besinler taze yeşilliklerden oluşmalıdır
    .
    Eklenen Resim Ön İzlemesi Eklenen Resim Ön İzlemesi
      Mesaja cevap vermeden eklentiyi indiremessiniz
    Konu Nida tarafından (1.01.2009 Saat 13:58 ) değiştirilmiştir.
    AlıntıAlıntı

 

 

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Page generated in 1.719.156.049.15543 seconds with 13 queries Sayfa Boyutu (169390)