Kartal Belediyesi'nin AKP'li Meclis üyesi ve Rize'nin İyidere İlçesi'nde iki dönem belediye başkanlığı yapan Adil Mete, borçları nedeniyle Maltepe'deki evinde intihar etti.

Edinilen bilgilere göre olay dün saat 03:00 sıralarında meydana geldi. Rize'nin İyidere İlçesi eski Belediye Başkanı ve işadamı Adil Mete (57), ruhsatlı silahı ile başına bir el ateş ederek hayatına son verdi. En son gece 23.00 sıralarında oğlu Osman Mete'yi aradığı öğrenilen iş adamının oğlu ve eşine hitaben bir mektup yazdığı öğrenildi.



Mete'nin mektubunda 'Ali Rıza abi benim onurumu koruyun' yazdığı ve yazının altında borçlu olduğu kişilerin adları ve borç miktarının yazıldığı öğrenildi. AKP Kartal Belediyesi Meclis üyeliği görevini yürüten Mete'nin cenazesi yapılan incelemenin ardından Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.



Adil Mete, Rize'nin İyidere ilçesi'nde 1994 - 2004 yılları arasında iki ayrı dönem belediye başkanlığı görevini yürüttü. Mete'nin memleketi İyidere'de defnedileceği öğrenildi.