Son Söz Caferaða'da Fenerbahçe'nin
Salý, 15 Mayýs 2007 22:18
TBBL þampiyonluk maçýnda Fenerbahçe ile Beþiktaþ Cola Turka, Caferaða Spor Salonu’nda karþý karþýya geldi. Baþtan sona büyük bir çekiþmeye sahne olan karþýlaþmadan özellikle Pondexter'ýn müthiþ performansýyla 59-57 galip ayrýlan Fenerbahçe, 2006-07 sezonunu þampiyon olarak tamamladý.






Bu önemli mücadeleyi Türkiye Basketbol Federasyonu Baþkaný Turgay Demirel, Fenerbahçe Spor Kulübü Baþkaný Aziz Yýldýrým ve Yönetim Kurulu Üyeri, TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, TBF Ligler Direktörlüðü yetkilileri ve çok sayýda basýn mensubu izledi.

Fenerbahçe'ye þampiyonluk kupasýný ve madalyalarýný TBF Baþkaný Turgay Demirel verirken, Fenertbahçeli oyuncular da kupayý Baþkan Aziz Yýldýrým'a ***ürdü.

Mücadeleye Beþiktaþ Cola Turka Sam’in üst üste bulduðu basketlerle hýzlý baþladý. Fenerbahçe ise ilk basketini Nevriye ile buldu. Lovelace ile aradaki farký 4 sayýya çýkartan siyah beyazlýlar 3. dakikayý 2-6 önde geçti. Nevriye, Birsel ve Pondexter ile hücumda etkili olan sarý lacivertliler 5. dakikayý 11-8 önde geçti. Üst üste hücum fýrsatlarýndan yararlanamayan rakibi karþýsýnda özellikle Pondexter ile etkili olan Fenerbahçe, Sutton Brown’un da bloklarýyla rakibini pota altýnda durdurmayý baþardý. Rakibinin boþ döndüðü hücumlardan iyi yararlanan Fenerbahçe etkili oyununu sürdürerek Sutton Brown ve Nevriye’nin sayýlarý ile farký açmaya baþladý ve ilk periyodun bitimine 3:13 kala skoru 15-8’e getirdi. Baþarýlý oyununu sürdüren Fenerbahçe, Birsel’in 3 sayýlýk basketi ile 17-0’lýk bir seri yakalayarak periyodun bitimine 1:12 kala farký 12 sayýya kadar çýkardý (20-8). Uzun bir aradan sonra Sheri Sam ile sayý bulan Beþiktaþ Cola Turka’ya Fenerbahçe hemen Nevriye ile cevap verdi ve ilk periyot 23-10 Fenerbahçe üstünlüðünde geçildi.

Ýkinci periyoda her iki takým da üst üste hücum fýrsatlarýný kaçýrarak baþladý. Periyodun ilk 2 dakikasýnda her iki takým da sayý bulamazken, Fenerbahçe ilk sayýsýný Nilay’ýn elinden buldu. Beþiktaþ Cola Turka, Kara Braxton ile skor üretmeye çalýþýrken, Fenerbahçe de günün baþarýlý ismi Pondexter ile rakibine karþýlýk verdi ve devrenin son 6:26 dakikasýna 27-14 Fenerbahçe üstün girdi. Yasemin’in üst üste bulduðu sayýlarla farký eritmeye çalýþan Beþiktaþ Cola Turka, Kara’nýn da pota altýndaki etkili oyunu ile devrenin bitimine 5 dakika kala farký 9 sayýya kadar indirdi (29-20). Ýkinci periyodun ortalarýndan itibaren ortaya koyduðu etkili oyunu sürdüren Beþiktaþ Cola Turka, Sheri Sam’in de katkýsý ile skoru 29-23’e getirdi. Üst üste hücum fýrsatlarýndan yararlanamayan Fenerbahçe karþýsýnda etkili olan Beþiktaþ Cola Turka devrenin bitimine 3:40 kala farký 3 sayýya kadar indirse de (29-26), Fenerbahçe, Nevriye ile tekrar sayý bularak farký yeniden 5 sayýya çýkardý (31-26). Ýki takýmýn da karþýlýklý bulduðu basketlerle devam eden karþýlaþmada ilk devrenin son 1 dakikasýna da Fenerbahçe 35-30 önde girdi. Bu dakikadan sonra Esmeral ile sayý bulan Beþiktaþ Cola Turka, ilk devreyi 35-32 geride tamamladý.

Ýkinci devreye Beþiktaþ Cola Turka Lovelace’nin bulduðu basketle baþlarken, sarý lacivertliler de bu sayýlara Pondexter ve Birsel ile cevap verdi. Linda ile tekrar sayý bulan Fenerbahçe, ikinci devrenin ilk 3 dakikasý içinde farký 7 sayýya çýkartarak skoru 41-34’e taþýdý. Linda ile etkili olan Fenerbahçe bu oyuncunun elinden 3 sayýlýk bir basket bulsa da konuk ekip de bu sayýya Lovelace’nin 3 sayýlýk atýþý ile cevap verdi. Günün en baþarýlý isimlerinden Pondexter ile bir 3 sayýlýk basket daha bulan Fenerbahçe, maçýn 25. dakikasýný da 47-39 önde geçti. Bu dakikadan sonra iki takým da skor üretmekte zorlanýrken Fenerbahçe, Þaziye ile 3 sayýlýk bir basket daha bularak farký 11 sayýya çýkartarak skoru 50-39’a taþýdý. Ýki takýmýn da zaman zaman sayý üretmekte zorlandýðý 3. periyodun son 3 dakikasýna da Fenerbahçe 50-41 önde girdi. Þebnem ile 3 sayýlýk bir basket bulan Beþiktaþ Cola Turka, periyodun son dakikasýna 50-44 geride girdi. Mücadelenin 3. periyodu da 51-44 Fenerbahçe üstünlüðünde tamamlandý.



Maçýn son 10 dakikasýna Sheri Sam’in 3 sayýlýk atýþý ile baþlayan Beþiktaþ Cola Turka, farký da 4 sayýya indirdi (51-47). Sheri Sam ile etkili olmaya devam eden Beþikltaþ Cola Turka, bu oyuncunun basket faulden bulduðu sayýlarla farký 1 sayýya kadar indirerek skoru da 51-50’ye taþýdý. Son 10 dakikaya iyi baþlayamayan Fenerbahçe, periyodun ilk sayýsýný da Sutton Brown’un serbest atýþýndan buldu. Sheri Sam ile üst üste sayýlar bulan Beþiktaþ Cola Turka, bitime 6:36 kala bu oyuncunun bulduðu 3 sayýlýk basket ile maçta uzun bir aradan sonra ilk kez öne geçti (52-53). Sert savunma yapan rakibi karþýsýnda skor üretmekte zorlanan ve periyodun ilk 5 dakikasýnda sadece 1 sayý bulabilen Fenerbahçe, günün yýldýzý Pondexter ile skor üreterek maçta tekrar öne geçti (55-53). Braxton ile rakibine hemen karþýlýk veren Beþiktaþ Cola Turka maçta bitime 4 dakika kala tekrar eþitliði yakaladý (55-55). Pondexter ile arka arkaya sayýlar bulan Fenerbahçe maçta tekrar üstünlüðü ele geçirerek bitime 3 dakika kala skoru 59-55’e getirdi. Bu dakikadan sonra her iki takým da skor üretmekte zorlandý ve maçýn son 1 dakikasýna da 59-55’lik skorla Fenerbahçe önde girdi. Birsel ile bitime 51 saniye kala iki serbest atýþtan yararlanamayan Fenerbahçe karþýsýnda Lovelace ile sayý bulan Beþiktaþ Cola Turka skoru da 59-57’ye getirdi. Maçýn son 8 saniyesine de bu skorla girilirken, Beþiktaþ Cola Turka, son hücumdan yararlanamayýnca karþýlaþmadan 59-57 galip ayrýlan Fenerbahçe, TBBL’de 2006-2007 sezonunu þampiyon olarak tamamladý.