Kerem Gönlüm kendisini bu sözlerle savundu, doping yapacak bir oyuncu olmadığını ve buna herkesin inandığını, gerçeğin de ortaya çıkacağını söyledi

A Milli Basketbol Takımı kampındayken, Beko Basketbol Ligi final serisi sırasında yapılan tahlilde vücudunda ‘cathine’ adlı yasaklı madde bulunduğu anlaşılan ve kamptan ayrılmak zorunda kalan Efes Pilsen’in yıldız oyuncusu Kerem Gönlüm, bir an önce bu durumdan kurtulmak istiyorum” dedi.
13 yıllık tertemiz bir kariyere sahip olduğunu ve kendisinin doping kullanmış olacağına zaten kimsenin inanmadığını vurgulayan başarılı oyuncu, “Büyük üzüntü ve şok içindeyim. Böyle bir şey yapacak sporcu değilim. Her zaman kendim ve kulübüm adına basketbol dünyasında örnek olmaya çalıştım. Bana ve kulübüme davranışlarımdan dolayı söz gelmesin diye hareketlerime hep dikkat ettim. Gençlere her zaman örnek olmaya çalıştım, ama şu anda hak etmediğim bir durumla karşı karşıya kaldım” diye konuştu.

‘Şaşıran tek ben değilim’
Kendisi gibi herkesin şaşkın olduğunu ifade eden tecrübeli oyuncu, “Vücutta normalde de bu madde oluyor. Yediğimiz bir şeyden de çıkabiliyor. Kimse ’Şundan oldu’ diyemiyor. Aldığım bir şey yok. Doping yapmış olsaydım çıkar ’Yaptım’ derdim. Sonuçta o dönemde otelde kamptayız. En kısa sürede savunmamı vereceğim. Önümüzdeki haftaya kadar bunu tamamlayacağız. Efes Pilsen Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan başta olmak üzere, bütün kulüp yetkilileri yanımda. Basketbol kamuoyu bana inanıyor ve sonuna kadar arkamda duruyor. Kendim ve basketbol adına bu yanlışlığın giderilmesini bekliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Milliyet

Kerem gonlumun boyle bir sey yapacagina bende inanmiyorum. Belkide inanmak istemiyorum. Disiplinli ve istikrarli bir oyuncu