Olympiakos’a 8 maçtır yenilmeyen temsilcimiz seriyi devam ettiremedi, 3. çeyrekte 11 sayı öne geçmesine rağmen savunmada dökülünce, rakibine boyun eğdi

Euroleague B Grubu’ndaki temsilcimiz Efes Pilsen, Olympiakos deplasmanından 105-90 mağlup ek, 4. maçında 3. yenilgisini aldı. Oyuna hücumda iyi başlamasına rağmen rakibe de kolay sayı şansı tanıyarak başlayan Efes, ilk periyodu 27-24 üstün bitirdi.
İkinci çeyrek de iki takımın karşılıklı üçlükleriyle başladı, Efes Pilsen 16. dakikada farkı 8 sayıya (46-38) çıkardı. Vasilapoulos’un basketleriyle fark kapansa da, temsilcimiz devreyi 48-46 galip kapadı.
3. çeyreğe Kerem ve Rakocevic’in basketleriyle başlayan temsilcimiz 23. dakikayı 62-51 önde geçti. Ancak Bourousis ve Klezia ile oyuna ağırlığını koyan Yunan ekibi, 26. dakikasında 66-65 öne geçtiği periyodu 76-69 galip bitirdi.
Son bölümde temsilcimiz peş peşe top kayıpları yapıp, rakibi yakalama şansını yitirirken, hem içeriden hem de dışarıdan çok yüzdeli hücum eden Olympiakos, farkı giderek artırdı ve salondan 105-90 galip ayrıldı.

Dışarıda kazanamıyor
Bu sonuçla 3. deplasman maçından da galibiyet çıkarmayı başaramayan Efes Pilsen, 1 galibiyette kalırken, Olympiakos, yenilgisiz Malaga’yı takibini 3. galibiyetine ulaşarak sürdürdü. Yunanistan’daki mücadelede ev sahibinin domuz gribine yakalandığı belirtilen oyuncusu Childress forma giyemezken, Efes Pilsen’den de sakatlığı devam eden Shumpert oynamadı. Mücadeleyi Efes Pilsen Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan da takip etti.