2007 Fransa Turu'nu Discovery Channel'ın İspanyol bisikletçisi Alberto Contador kazandı.

Contador, Lampre bisikletçisi Daniele Bennati'nin kazandığı son etabı ana grup içinde bitirerek Fransa Turu'nda şampiyonluğa ulaştı.

Marcoussis'den Paris'e koşulan 146 kilometrelik 20'nci ve son etapta Credit Agricole'den Thor Hushovd ikinci ve Milram'dan Erik Zabel üçüncü oldu.

Alberto Contador, genel klasmanda Predictor Lotto'dan Cadel Evans'ın 23 saniye önünde mutlu sona ulaşırken, Levi Leipheimer 31 saniye geride üçüncülüğü elde etti.

24 yaşındaki Contador, Greg LeMond'un Laurent Fignon'u sekiz saniye farkla geride bırakarak şampiyon olduğu 1989 yılından sonra Fransa Turu'nu en küçük zaman farkıyla kazanan bisikletçi unvanını aldı.

Discovery Channel takımından Contador, Miguel Indurain'in 1995 yılındaki beşinci zaferinden sonra bisiklet sporunun en büyük yarışını kazanan ilk İspanyol oldu.

Alexander Vinokourov ve Cristian Moreni'nin dopingli çıktığı, Michael Rasmussen'in ihraç edildiği skandallarla dolu 2007 Fransa Turu'nda sprint klasmanında Belçikalı Tom Boonen ve tırmanma klasmanında Kolombiyalı Juan Mauricio Soler birinciliği elde etti.