-Sebepsiz yere aðlar: Aþýrý alkol alan birçok kiþi sebepsiz yere aðlamaya baþlayacaktýr. Sarhoþ kiþi kendini kontrol edemez hale gelir ve ya kendini çok güçlü hissedip delilik yapmaya kalkýþýr ya da güçsüz hissettiðinden aðlamaya baþlar.



-Etraftakilere bolca tavsiye verir: Sarhoþ adam özellikle aile, dostlar, ekonomi, aþk gibi birçok konuda aniden profesyonel danýþman olur ve etrafýndakilere tavsiyeler daðýtýr.


-Þarký söyler: Alkolün etkisiyle duygularýný içinde tutamaz olur, utanma duygusu kalkar ve kimseden çekinmeden 'karga sesli' de olsa þarkýlar söyler.


-Eski eþ ya da arkadaþýný manasýzca arar ya da mesaj çeker: Bunun sebebi yine kendini kontrol edememekten kaynaklanýr ve içinde ne varsa sonucunu düþünmeden döker.


-Kolayca aþýk olur: Utanma duygusu kalktýðýndan çabuk arkadaþlýk kurar, hislerini kontrol altýna alamaz ve yanlýþ mecralara sürüklenir.


-Tuvalet pisuvarýný yastýk yapar: Alkol, merkezi sinir sistemini baský altýna alýr, hafýza, duyum, uyku ve karar verme mekanizmasýný köreltir ve aþýrý alkolün verdiði güçsüzlük sonucu sarhoþ kiþi tuvalette dahi uyur kalýr.


-Aþýrý para harcar: Sarhoþ adam asýl harcamasý gereken yerleri unutarak içkiye parasýný yatýrýr.


-Sýrlarýný döker: Ýçkinin etkisiyle tanýþtýðý yeni insana hayat hikayesini sonradan piþman olacaðýný düþünmeden anlatýr.


-'Artýk içmeyeceðim' der. Ýçki kadehini elinden býrakmadan tekrar tekrar 'Artýk içmeyeceðim' der ve geçersiz sözler verir.
Alkolün uzun vadedeki etkileri arasýnda beyin hücrelerine verilen zarar, mide ve ince baðýrsak hastalýklarý, pankreas bozukluklarý, kalp arýzalarý ve yüksek tansiyon gibi onlarca hastalýk sayýlýyor.