Sezon başında yaşanan forma skandalı nedeniyle 5 maçta hükmen yenik sayılan, ardından gösterdiği müthiş mücadeleye rağmen düşme korkusunu bir türlü atlatamayan Galatasaray, ligin son maçında Bornova’ya fark attı, kümede kalmayı başardı



Beko Basketbol Ligi’nde normal sezonun son haftasına düşme korkusuyla giren Galatasaray Cafe Crown, Bornova Belediyesi’ni 100-67 yenerek kümede kaldı. Maça fırtına gibi giren sarı-kırmızılı ekip, Rancik ile art arda basketler bularak ilk periyodu 26-12, devreyi ise 46-33 önde kapadı. İkinci yarıya Cüneyt’in sayılarıyla başlayan Bornova, farkı 7 sayıya kadar indirse de, bu kez sahneye Wilkinson çıktı. Yıldız basketbolcu art arda sayılar bularak tekrar arayı açarken, Jasaitis ve Washington da devreye girerek takımlarının son periyoda 73-51 önde girmesini sağladı.
4. çeyrekte taraftarının da desteğiyle adeta şov yapan sarı-kırmızılı ekip, peş peşe kapılan topları, göze hoş gelen smaçlarla tamamladı ve 100-67’lik galibiyetle diğer maçların sonucuna bakmadan ligde kalmayı başardı.
Maç sonunda Abdi İpekçi Spor Salonu’nda büyük bir sevinç yaşanırken, oyuncular önce Başkan Adnan Polat’ın yanına gitti, ardından da formalarını ve ayakkabılarını taraftarlara armağan etti.


Nagys atıldı
Bornova Belediyesi’nden Thomas Nagys, karşılaşmanın ilk periyodunda diskalifiye edildi. Evren’e yaptığı müdahale sonucunda hakem Mehmet Keseratar’ın çaldığı faule çok sert tepki gösteren ve teknik faul yiyen Bornovalı, itirazlarına devam edip hakemin üzerine yürüyünce diskalifiye edildi.


Adnan Polat tribündeydi
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, büyük bir heyecanla izlediği karşılaşmanın ardından, buruk bir sevinç yaşadıklarını söyledi. Sezon başında final oynamak için kurdukları kadronun yaşanan talihsiz olay nedeniyle son hafta kümede kalma maçı oynadığını belirten Polat, “Tüm takımı gösterdikleri mücadeleden ötürü kutluyorum. Önümüzdeki sezon aynı mücadeleyi göstererek zirve yarışına katılacağız” dedi