5. zafer yýlý 78-82

Normal sezonda hiç yenilmeyen, play-off’ta da bileði bükülmeyen Fenerbahçeli bayanlar, final serisinde de Galatasaray’a þans tanýmadý, peþ peþe 5, toplamda ise 8. þampiyonluðu kazandý



Basketbolda Bayanlar Birinci Ligi’nin þampiyonu Fenerbahçe oldu. Normal sezonu yenilgisiz lider bitirdikten sonra, play-off ilk turunda Ceyhan’ý, yarý finalde ise Botaþ’ý 3-0’lýk serilerle geçen sarý-lacivertli ekip, ligde iki kez yendiði Galatasaray’ý, kurallar gereði 0-0 baþlayan final serisinde de 3. kez devirerek mutlu sona ulaþtý.
Sahasýnda oynadýðý ilk iki maçta ezeli rakibini 57-51 ve 61-56’lýk skorlarla deviren Fenerbahçe, dün de deplasmanda 82-78 kazandý ve toplamda 8., art arda ise 5. þampiyonluðunu hiç yenilmeden kazanarak tarih yazdý.
Fenerbahçe’de Taylor 28 sayýyla yýldýzlaþýrken, sakat sakat forma giyen Birsel de 17 sayý atarak takýmýný sýrtladý. Fenerbahçe’ye kupa ve madalyalarýný Basketbol Federasyonu Asbaþkaný Ýmran Iþýldar ile yönetim kurulu üyeleri Jülide Sonat ve Ömer Yaðmur verdi.



Ýki baþkan yan yana izledi
Mücadeleyi Galatasaray Baþkaný Adnan Polat ile Fenerbahçe Baþkaný Aziz Yýldýrým da izledi. Sarý-kýrmýzýlý ekibin baþkaný Polat, kupa törenini sonuna kadar izledi ve ezeli rakibini alkýþladýktan sonra, tebrik etti.



Maç bitti para yaðdý
Galatasaray taraftarý 40 dakika boyunca takýmlarýna büyük destek verdi. Ancak maçýn bitiþiyle birlikte sahaya bozuk para ve çakmak yaðmuru baþladý. Aziz Yýldýrým’a da toplu halde küfür edilirken oyuncular soyunma odasýna güçlükle kaçtý.



Basýndan protesto
Kupa törenini görüntülemek için saha ortasýnda dizilen fotomuhabiri ve kameramanlarýn önüne güvenlik þeridi çekilmesi tepkilere yol açtý. Basketbol Federasyonu yetkililerine þikayetlerini bildiren ancak bir sonuç alamayan fotomuhabirleri, kupa töreni sýrasýnda makinalarýný yere býrakýp, görüntü almadý.