Beko Basketbol Ligi’nde final serisinin ilk maçı Ayhan Şahenk’te oynandı. Çok üstün bir oyunun ardından Efes Pilsen’i deplasmanda farklı deviren Fenerbahçe Ülker hem saha avantajını ele aldı, hem de seride 1-0 öne geçmeyi başardı



Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi final serisinin ilk maçında Efes Pilsen’i deplasmanda 78-62 yenmeyi başardı ve 1-0’lık üstünlük sağladı.
Karşılıklı basketlerle başlayan maçta 6. dakika 8-7 Fenerbahçe üstünlüğüyle geçilirken, sarı-lacivertli ekip Kinsey ile Mirsad’ın etkili oyunuyla farkı artırdı ve ilk çeyreği 21-9 üstün kapadı. Hem savunma hem de hücumdaki etkili oyununu devam ettirerek 13. dakikada farkı 20 (29-9) sayıya çıkaran Fenerbahçe, devreyi de 44-27 üstün bitirdi.

Mirsad Türkcan müthişti
İkinci yarıya Kasun’un basketleriyle başlayan ve farkı 9 sayıya kadar indiren Efes karşısında Mirsad ve Oğuz ile sayılar bulan Fenerbahçe bir kez daha arayı açtı, son çeyreğe de 60-44 galip girmeyi başardı.
4. periyotta Ukic ile kontrolü sürekli elinde bulunduran sarı-lacivertli ekip, salondan 16 sayı farkla galip ayrılarak, hem 1-0 öne geçti, hem de saha avantajını ele geçirdi.



Tanjevic salonda
Kolon kanseri teşhisi ile ameliyat olan Fenerbahçe Ülker ve A Milli Takım Coachu Bogdan Tanjevic dünkü maçı izleyenlerdendi. Maç öncesinde oyuncularına moral ve taktik veren tecrübeli çalıştırıcı, devre arasında da soyunma odasına indi. Karşılaşmayı protokol tribününden takip eden Tanjevic’e taraftarlar alkışlarla destek verirken milli takımdan öğrencisi Ender’le de bir süre sohbet etti.

Efes’ten duyarlılık
Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan final serisi karşılaşması öncesinde Zonguldak’taki maden faciasında hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu. Efes’te oyuncular formalarına siyah kurdele takarak çıkarken, Efes Kızları’nın gösterilerinin de, bu üzücü olay nedeniyle iptal edildiği açıklandı.

İlgi yetersizdi
Final serisinin ilk maçına taraftarlar fazla ilgi göstermedi ve özellikle pota arkalarındaki boşluklar dikkat çekti. Seyirciler arasında zaman zaman atışmalar yaşanırken, Efes Pilsen taraftarının Bursaspor lehine tezahüratlar yapması gözlerden kaçmadı. Maç sonrasında galibiyeti şarkılar söyleyerek kutlayan Fenerbahçe seyircisi ise, oyuncularına sevgi gösterilerinde bulundu.