turk-dreamworld.com Sitesine Hoşgeldiniz.


3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    TDW Team-Co Admin as11 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2007
    Mesajlar
    15.892
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    685 Toplam

    Standart Süreyya Ayhan'dan federasyona sitem

    Atletizm Federasyonu tarafından spor eğitim uzmanı kadrosundan çıkarılan Süreyya Ayhan Kop, kişisel sürtüşmelerden dolayı bir insanın emeğinin elinden alınmasının doğru olmadığını söyledi.

    Kop, her yıl olduğu gibi yine dilekçe vererek yurt dışında kamp yaptıklarını belirterek, "bu yıl da aynısını yaptık. Her nedense bu sefer dilekçemiz kabul görmeyip işten çıkarılmışım. Bu olay bizi çok üzdü" dedi.

    Milli atlet, işten çıkarılmasının değil, yetkililerin tutum ve davranışının kendisini çok rahatsız ettiğini vurguladı. Süreyya Ayhan Kop yazılı açıklamasında şu cümlelere yer verdi:

    "Almanya'da dünya şampiyonası hazırlıklarımı sürdürürken sakatlandım ve şampiyonaya katılamadım. Bu arada Almanya'da olimpiyat sporcu merkezinde 35 gün tedavi gördüm. Sakatlığım tamamen olmasa da büyük ölçüde düzeldi.

    "Bundan sonraki tedavimin ve kampların devamı için ABD'de olacağımı kamuoyu ve federasyona bildirmiştim. ABD'ye gitmeden yaklaşık 20 gün önce federasyona verdiğim dilekçemde olimpiyatlara kadar ABD'de hazırlıklarımı sürdüreceğimi, masraflarımı kendim karşılayacağımı, sadece izinli sayılmam konusunda bilgilendirdim. Bu süre içinde dilekçeme cevap alamadım.

    "ABD'de iken avukatımıza iznimin kabul edilmediğini ancak ücretsiz izin talebinde bulunursam kabul edileceği bildirilmiş. Bunun üzerine ücretsiz izin için dilekçemi gönderdim. Dilekçeme istinaden verilen cevapta benim sporu bırakıp görevime dönmem ve masa başında oturup memurluk yapmam istenmiştir. 02.10.2007 tarihinde öğreniyorum ki izinsiz yurt dışına çıkmam bahane edilerek kadromun iptaline gidilip işten çıkartılmışım.

    "Önceki federasyon döneminde ve şimdiki federasyon döneminde, yurt dışına çıktığımızda dilekçemizi federasyona verir yurt dışı kampını yapardık. Bu sefer de aynısını yaptık. Her nedense bu sefer dilekçemiz kabul görmeyip işten çıkarılmışım. Bu olay bizi çok üzdü. İşten çıkarılmamam değil, yetkililerin tutum ve davranışı çok rahatsız edicidir.

    "Ben ülkeme Avrupa şampiyonluğu, dünya ikinciliği, dünya kupası şampiyonluğu sevinci yaşatmış bir sporcuyum. Kişisel sürtüşmelerden dolayı bir insanın emeğinin elinden alınması ne kadar doğru.

    "Federasyonun şu ana kadar yaptığı en büyük icraat bu olsa gerek. Maddi imkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak olimpiyatlarda ülkemizin bayrağını dalgalandırmak için yaptığımız fedakarlığın karşılığı bu mu olmalıydı?

    "Yapılanlar bizi hiçbir zaman bezdirmeyecek, hedefimizden vazgeçirmeyecek. Yapılanları kamuoyunun takdirine sunuyorum."
    AlıntıAlıntı

  2. #2
    TDW Team-Co Admin TA69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Mesajlar
    4.495
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    441 Toplam

    Standart İlgi: Süreyya Ayhan'dan federasyona sitem

    bu cift coktan hak etti, isten atilmayi.
    yarislar hazirlik yut disi seyahat, yarislar geldimi sakat.
    AlıntıAlıntı

  3. #3
    TDW Team-Co Admin as11 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2007
    Mesajlar
    15.892
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    685 Toplam

    Standart İlgi: Süreyya Ayhan'dan federasyona sitem

    Federasyondan Ayhan'a yanıt
    Süreyya Ayhan Kop'un, işine son verilmesinin ardından yaptığı açıklamalara yanıt veren Türkiye Atletizm Federasyonu, ''Süreyya Ayhan Kop ile ilgili hiçbir plan ve programımız bulunmamaktadır'' dedi.

    Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, milli atlete 2002 yılından bu yana her türlü desteğin verildiği ancak Ayhan'ın doping testi için numune alıcılara yaptığı hatalı hareketi sebebiyle Atina Olimpiyat Oyunları'na, sonrasında da çeşitli nedenler öne sürerek Avrupa ve Dünya Şampiyonası'na katılmadığı ifade edildi.

    Kop'un ABD'ye gitmek için dilekçeyi federasyona 20 gün önce vermediğini savunan federasyon, milli atlete gönderilen yazılara karşı cevap alınamadığını, ayrıca kendisine yazılan hiçbir yazıda da memurluk yapmasının istenmediğini kaydetti.

    Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "Süreyya Ayhan Kop'a, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından 2002 yılından beri her türlü imkan verilmiş, gerekli ihtiyaçları sağlanmıştır. Her yıl da ABD'de kamp yapmak isteğini belirterek ABD'nin Albergue eyaletine gitmiş ve çalışmalarını orada yapmıştır.

    "Her seferinde çok formda olduğunu belirtmesine rağmen, 2004 Olimpiyat Oyunları öncesi doping numune alıcılarına yanlış davranışta bulunarak ceza alıp olimpiyatlara katılmamış, cezasının bitmesinin ardından 2006 yılındaki Avrupa Şampiyonası'na ve 2007 yılında Dünya Şampiyonası'na katılacağını belirtmesine rağmen her seferinde yarışmalar öncesi bir neden öne sürerek yarışmamıştır. Ayrıca federasyonumuzun haziran ayında katıldığı Milletler Kupası'nda mücadele etmesini istememize rağmen katılmamıştır.

    "Çalışma sistemleri ve metotları güven vermediğinden, bu defa da ABD kampına gitme ve bir yıl izinli sayılma isteği uygun görülmemiştir. Kaldı ki ABD'ye gitmek isteğini belirten dilekçesini 12.07.2007 tarihinde, perşembe günü saat 16:17'de vermiş ve 16 Temmuz 2007 tarihinde pazartesi günü sabah saat 07:30'da ABD'ye hareket etmiştir. Yani 20 gün önce dilekçe vermemiştir.

    "18.07.2007 tarihinde avukatı Osman Buldan'a izin isteklerinin uygun olmadığını belirten bir yazı verilmiştir. Ayrıca 06.09.2007 tarihinde de ikinci kez bir yazı göndererek görevine dönmesi hatırlatılmasına rağmen her iki yazıya da bir cevap alınamamıştır. Kendisinden "Ücretsiz izin istesin" şeklinde bir talepte bulunulmamıştır. Ayrıca kendisi de federasyona böyle bir dilekçe vermemiştir. Dilekçelerinde adres ve telefon numaraları bulunmadığından kendilerine ulaşılamamıştır.

    "Kendisine yazılan hiçbir yazıda masa başında oturup memurluk yapmasını belirten bir cümle yer almamaktadır. Kaldı ki memur olarak bu görevi kabul ederek işe girmişse ve her ay devlet tarafından verilen maaşı alıyorsa, görevine dönmesini istemek de doğru olanıdır.

    "Almanya'da 35 gün tedavi gördüğünü belirten bir sporcu, raporunu ısrarla istememize rağmen olayın ortaya çıkmasından sonraki bir tarihte alınmış(03.07.2007) 5 satırlık bir rapor sunmuştur. Kimse kurumların üzerinde olamaz.

    "Türkiye Atletizm Federasyonu olarak Süreyya Ayhan Kop ile ilgili hiçbir plan ve programımız bulunmamaktadır."
    AlıntıAlıntı

 

 

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Page generated in 1.716.700.190.72483 seconds with 14 queries Sayfa Boyutu (184121)