turk-dreamworld.com Sitesine Hoşgeldiniz.


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    TDW Team-Co Admin as11 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Feb 2007
    Mesajlar
    15.898
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    693 Toplam

    Standart "Sınır ötesi operasyon söz konusu değil"

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Şu anda güvenlik güçlerimiz bölgede ülkemizin sınırları içerisinde tüm hassasiyetleriyle operasyonlarını sürdürüyor. Sınır ötesi herhangi bir operasyon söz konusu değildir'' dedi.

    Başbakan Erdoğan, Çek Cumhuriyeti'ne hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

    Erdoğan, "Tavrımız öncelikle silahların bırakılmasına yönelik" diye konuştu, "ABD ile oluşturulmuş bir sistem ile çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

    Başbakan, "Sınır ötesi ile ilgili olarak bizler tam bir mutabakat içinde Genelkurmay Başkanlığı ile görüşmelerimizi yapıyoruz. '3 gün içinde, 5 gün içinde netice alınacak' demek yalnış olur. Ne zaman nasıl neticeler alınacak göreceğiz" ifadesini kullandı.

    Son dönemde Kuzey Irak'taki gelişmelere dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Siyasi, diplomatik, askeri ne gerekiyorsa yapılıyor" dedi.

    Bir gazetecinin, "sınır ötesi harekata ilişkin bir istihbarat paylaşımı olup olmayacağı" sorusuna, "Bu da bir istihbarattır. Mümkün mertebede istihbarat almak istiyorsunuz ama o istihbaratı ben veremem" yanıtını verdi.

    Başbakan, "Bazı siyasi liderler, daha önce savaş çığırtkanlığı yaparken, şimdi bizim 5 yıldır uygulamakta olduğumuz şeyleri konuşmaya başladı. Bunlar güzel, olumlu gelişmeler. Ama biz her zaman 'Bu işin üç ayağı var' diyoruz. Siyasi ayağı var, diplomatik ayağı var ama bunun yanında bir de askeri ayağı var. Yani bunlardan birisi olur, diğer ikisi olmazsa bu iş eksik kalır" diye konuştu.

    "Medya psikolojik ayak"

    Yazılı ve görsel medyanın da bu işin "psikolojik ayağını" oluşturduğunu ifade eden Erdoğan, "'Bu konuda tam desteği alıyor musunuz?' derseniz, ben de bunu çok açık söyleyeyim, tam desteği alamıyoruz. İstiyorum ki burada çok daha farklı bir koordinasyon içerisinde olalım. Yani menşeinden olmayan haberlerle, bakıyorsunuz sürmanşette devasa bir uçak resmi, şurası bombalanmaya başladı. Buralarda şunlar oldu... Tüm bunların hepsi, adeta terör örgütünün propagandasını yapmaya yönelik haberler olarak geçiyor" dedi.

    "Zaten bölücü terör örgütünün amacı nedir? Kendi örgütünün propagandasını yaptırmaktır" diyen Erdoğan, "Buna imkan hazırlanıyor, imkan sağlanıyor. Bundan kendimizi sıyırmamız lazım. Eğer bundan kendimizi sıyırabilirsek, netice alma sürecimiz çok daha hızlanacaktır. Bunu dünyada kısmen de olsa başarabilenler bu şekilde başarmışlardır ve bizler de bu konuda yazılı ve görsel medyamızın desteğini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

    Dokunulmazlık tartışması

    Başbakan Erdoğan, MHP'nin DTP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik önerisiyle ilgili soruları da yanıtladı, "Milletin iradesi ile parlamentoya gelmiş insanlar için, diğer milletvekillerine tanınmış, anayasal bir hakkı ortadan kaldırma yoluna gidemeyiz" dedi.

    Anayasanın farklı amir hükümleri olduğunu belirten Erdoğan, "Milletvekili olmanız, birçok şeyi de zaman zaman ortadan kaldırmaz. Burada bizler, duygusal hareket ederek farklı bir siyasi partiyi veya siyasi partileri köşeye sıkıştırma manevrası içerisine giremeyiz. Biz, eğer demokrasiye inanmışsak, daha ileri demokrasi diyorsak, o zaman demokratik yollardan parlamentoya gelmiş insanlara kalkıp anti-demokratik uygulamalar yapmak suretiyle onları farklı mecralara itemeyiz. Bu, bizim demokrasi anlayışımızla çelişkilidir, bunu kabul etmemiz mümkün değildir" diye konuştu.

    MHP'nin, DTP'lilerin yargılanabilmesi için devlete yönelik suçlarda dokunulmazlıkların kaldırılması önerisi tartışılıyor. MHP, öneriyi CHP ve AKP'ye ***ürdü. AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, "Hukuk devleti ile bağdaşmaz" diyerek öneriye karşı çıktı. CHP lideri Baykal da, Meclis'te 200 dosya bulunduğunu hatırlattı, "Hepsinde dokunulmazlıkları kaldıralım" dedi.

    Sınır ötesi operasyon iddiaları

    Iraklı yetkililer dün, Türk helikopterlerinin Kuzey Irak'taki boş köyleri vurduğunu ileri sürmüş, Doğan Haber Ajansı da, Türk jetlerinin önceki gece Kuzey Irak'taki terkedilmiş bir karakolu vurduğunu duyurmuştu.

    Associated Press (AP) ajansına konuşan Iraklı askeri yetkili Hüseyin Tamir, sabahın ilk saatlerinde Türk savaş helikopterlerinin Zaho yakınlarındaki bazı köyleri vurduğunu açıklamıştı.

    DHA da, Türk jetlerinin, önceki gece Silopi'nin Görümlü bölgesinin karşısındaki Kuzey Irak topraklarında bulunan Vansora'daki terk edilmiş bir karakolu 'PKK'lılar var' gerekçesiyle bombaladığını duyurmuştu.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Haberim yok" demişti. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu da bugün yaptığı açıklamada, ''Türk Hava Kuvvetleri'nin hiçbir uçağının sınır ötesinde herhangi bir harekatta bulunmadığını'' açıkladı.
    AlıntıAlıntı

  2. #2
    Senior Member -=sezo=- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Mesajlar
    7.173
    Total 'Thanks' Received by This User :
    0 Bu Konu icin
    878 Toplam

    Standart İlgi: "Sınır ötesi operasyon söz konusu değil"

    Bana göre bu tür haberlerin Medyada acik acik konusulmasi dogru degil.Böyle bir haber kimin isine yarar.
    Demek istedigim,Türk ucalari Irak´a girip bos bir karakolu bombalama olayi.Eger Basbakanlik yada Genelkurmay bu haberleri vermeden,yayincilik ugruna,varsayilan bir operasyanu tehlikeye yokuluyor.
    BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKI KANDIR.
    TOPRAK EGER UGRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
    AlıntıAlıntı

 

 

Benzer Konular

  1. Cep Telefonlarina "Hersey Vatan Icin" Melodisi
    Von Batu55 im Forum Oyun, Program, Musik, Videos...
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 5.11.2007, 14:45
  2. Sofuoğlu: "Şovlarım devam edecek"
    Von as11 im Forum Motor Spor
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 5.11.2007, 07:40

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Page generated in 1.718.941.734.59079 seconds with 14 queries Sayfa Boyutu (178536)