Beþiktaþ'ýn stadý Ýnönü için Beþiktaþ Belediye Baþkaný Ýsmail Ünal, Beþiktaþ Baþkaný Yýldýrým Demirören'i arayarak müjdeyi verdi.



Beþiktaþ Yönetimi son 10 yýldýr üzerinde çalýþtýðý yeni Ýnönü Stadý projesinde bugün önemli bir adým attý. Siyah Beyazlý kulüp 2000'li yýllarýn baþýndan bu yana 1947 tarihinde inþasý tamamlanan, þimdiki adý ile Ýnönü Stadý'ný yeniden yapmayý planlýyordu. Ancak stadýn konumu ve tarihi dokusu sebebiyle gerekli izinlerin bugüne kadar alýnamamasý sebebiyle yeni stat projesi sürekli ertelenmek zorunda kalýndý.

Serdar Bilgili'nin 2000-2004 yýllarý arasýnda Beþiktaþ baþkanlýk koltuðunda oturduðu dönemde ilk adýmlarý atýlan yeni stat projesi için bugün Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi Meclisinden yýkým onay kararýnýn çýktýðý öðrenildi. Bu karar sonrasý Beþiktaþ yönetimi 2010-2011 sezonunun sona ermesinin ardýndan Ýnönü Stadý'nýn yýkýlmasý iþlemlerine baþlayacak. Stadýn yeniden yapýlmasý aþamasýnda Beþiktaþ gelecek sezon iç saha maçlarýný Kasýmpaþa'nýn Recep Tayip Erdoðan Stadý'nda onayacak.

Konu ile ilgili görüþünü aldýðýmýz Beþiktaþ Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Orhan Saka, Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi Meclisinden yýkým kararýnýn çýktýðýný doðrularken, yeni stat için gerekli planlamalarýn tüm hýzý ile süreceðini söyledi.

Dün Beþiktaþ Kulübü ve FÝ Yapý Ýnþaat þirketi arasýnda Ýnönü Stadý'nýn isim hakký konusunda imzalanan ve yeni adý 2 yýllýðýna ile Fi Yapý Ýnönü Stadý anýlacak stadýn sezon sonu yýkýlmasý halinde bu anlaþma geçerliliðini yitirecek. Ancak yeni stadýn inþasýnda bu inþaat þirketinin de katkýlarýnýn olacaðý vurgulandý.