Beşiktaş, 54. dakikadan itibaren 10 kişi oynadığı karşılaşmada Manisaspor'a FİYAPI İnönü Stadı'nda 3-2 yenildi. Trabzonspor mağlubiyetinin yaralarını sarmak isteyen siyah beyazlılar, bu yenilgiyle şampiyonluk yarışında önemli bir yara daha aldı.



Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında Beşiktaş, FİYAPI İnönü Stadı'nda Manisaspor'u ağırladı.

Beşiktaş, 54. dakikadan itibaren 10 kişiyle mücadele ettiği karşılaşmada Isaac, Dixon ve Yiğit'in gollerine engel olamadı ve sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. Trabzsonspor yenilgisinin yaralarını sarmak isteyen siyah beyazlılar, zirve yarışında çok önemli bir 3 puan kaybederek 13 puanda kaldı. Hikmet Karaman'la birlikte çıkışa geçen Manisaspor ise, puanını 9'a çıkarttı.

Süper Lig’in 7. haftasında Trabzonspor’a deplasmanda mağlup olmaktan kurtulamayan Beşiktaş, Quaresma ve Guti gibi yıldız isimlerinden yoksun mücadele ettiği Manisaspor karşılaşmasına istediği başlangıcı yapamadı.

İlk dakikadan itibaren oyunu rakip sahaya yıkan siyah beyazlılar, Fink ve Tabata ile önemli pozisyonlar yakalamasına rağmen bu fırsatları değerlendiremedi. Gol için yüklenen Beşiktaş, 7. dakikada topu kendi ağlarında gördü.

Necip hatalı pasının ardından kendi sahasından hızlı çıkan Manisaspor’da Simpson, sağ çaprazda Isaac’i topla buluşturdu. Tecrübeli oyuncunun sert vuruşunda top ağlara gitti ve konuk ekip 1-0 öne geçti.

Bu golden sonra karşılaşmanın temposu daha da arttı. Savunmada daha fazla risk alarak ileri çıkmaya başlayan Beşiktaş, aradığı golü 14. dakikada Brezilyalı yıldızı Bobo ile buldu: 1-1.

Necip’in sol kanattan yaptığı ortada kale sahası sağ çaprazında oluşan karambolde Bobo topla buluştu. Yıldız oyuncunun vuruşunda top savunmaya da çarpıp Manisaspor ağlarına gitti ve skora denge geldi.

Manisaspor kontrollü bir oyunu tercih ederken, kendi sahasından hızlı çıkarak pozisyon yakalamaya çalıştı, ancak başarılı olamadı. Beşiktaş da konuk ekibin savunmasını aşamazken, ilk devre 1-1 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya iki takım da oyuncu değişikliği yapmadan başladı. Beşiktaş rakip sahada baskı yaparak ikinci devreye girerken, ilk dakikalarda Manisaspor kendi sahasından çıkmakta zorlandı.

Sahasından hızlı çıkarak Beşiktaş'ın kalesinde etkili olmaya çalışan konuk ekip, 52. dakikada Dixon'ın kaydettiği golle ikinci kez öne geçti: 1-2.

Ceza sahasına yakın bir noktadan serbest vuruş kullanan Manisaspor'da Ömer topu ceza sahası içine ortaladı. Kalabalık içinden iyi yükselen Dixon'ın kafa vuruşunda top ikinci kez Beşiktaş ağlarıyla buluştu ve Manisaspor 2-1 öne geçti.

Bütün riskleri alarak rakip kaleye giden Beşiktaş'ta Tabata, 54. dakikada Dixon'ı düşürerek ikinci sarı kartı gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu dakikadan sonra daha da rahatlayan Manisaspor, sahada 10 kişi kalan siyah beyazlıların kalesinde çok net pozisyonlar bulmaya başladı.

Savunmada büyük açıklar veren Beşiktaş, 69. dakikada kalesinde 3. golü gördü. Manisaspor'da savunmanın arkasına sarkan Yiğit Gökoğlan, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu yerden düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 1-3.

Manisaspor'da Eren, 81. dakikada Ernst'e yaptığı faul sonrası ikinci sarı kartı gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Oyundan kopmayan Beşiktaş, 89. dakikada Ernst'in kaydettiği golle skoru 3-2 yaptı ve siyah beyazlılar yeniden umutlandı. Son dakikalarda Manisaspor kalesinde çok net pozisyonlar yakalayan Beşiktaş'ta Bobo uzatma dakikalarında topu ağlara gönderdi; ancak ofsayt gerekçesiyle gol geçerli olmadı.

Kalan sürede başka gol olmazken Manisaspor, Beşiktaş'ı 3-2 mağlup etti. İnönü'den 3 puanı 3 golle alan Manisaspor 9 puana yükselirken, siyah beyazlı ekip 13 puanda kaldı.

BEŞİKTAŞ: 2 - MANİSASPOR: 3
Stat: FİYAPI İnönü
Hakemler: Barış Şimşek, Mustafa Sönmez, Mehmet Metin
Beşiktaş: Hakan, Hilbert, Ferarri (Dk. 28 Zapotocny), İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Ernst, Necip, Fink, Tabata, Bobo, Nobre
Manisaspor: İlker, Ömer Aysan, Dixon, Kalabane (Dk. 22 Burak), Eren, Isaac, Mehmet Güven, Yiğit İncedemir, Murat Erdoğan, Simpson, Makukula
Goller: Dk. 7 Isaac, Dk. 52 Dixon, Dk. 69 Yiğit (Manisaspor), Dk. 14 Bobo (Beşiktaş)
Sarı kart: Dk. 45 2 Tabata (Beşiktaş)