Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın, Galatasaray karşısında Konya maçının 11'ini bozmayacağı, sadece takıma Alex'i monte edeceği öğrenildi. Sarı-lacivertli ekip derbiye belki de son yılların en ofansif 11'i ile çıkacak



Spor Toto Süper Lig’de üst üste üçüncü galibiyetini alan Fenerbahçe'de artık tüm dikkatler pazar gecesi Kadıköy'de oynanacak olan Galatasaray derbisine çevrildi.
Teknik Direktör Aykut Kocaman da taraftarın merakla beklediği derbi on biri için bugünden itibaren hazırlıklarına başlayacak. Kocaman'ın kafasında sahaya çılgın bir takım sürmek var. Alex'in iyileşmesi halinde Fenerbahçe sahaya Alex, Niang, Stoch, Dia dörtlü forveti ile çıkıp, rakibine ofansta üstünlük sağlamak için çabalayacak.
Sarı - lacivertli taraftarların da hayalini kurduğu bu dört yabancı şu ana kadar bir arada oynamazken, Lugano ve Yobo'nun da içinde bulunduğu bu kadronun sezonun en ilgi çeken 11'i olması bekleniyor.

Dia ve Stoch’a uyarı
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın, Galatasaray'a karşı sahaya süreceği takımın öteden beri hayalini kurduğu ekip olması genç hocayı bir hayli umutlandırıyor. Alex'in adalesindeki sakatlığın pazar gününe kadar geçmesi ve yeni bir sorun yaşanmaması halinde Şükrü Saracoğlu Stadı'na gelecek olan izleyiciler, sadece golü düşünen bir takım seyredecekler.
Alex'in önünde Niang, kanatlarda ise Dia ve Stoch ile birlikte sergileyeceği performans şimdiden merak uyandırırken, Fenerbahçe savunması da son maçlardaki şablonu ile oturmuş görünüyor. Lugano ve Yobo'nun yine yan yana görev yapacağı savunmada, ofansif özellikleri ile dikkat çeken Gökhan Gönül ile Caner'in bulunması, bu çılgın on birin ofansif yönünü tamamlayan unsurlar olacak.
Son haftalardaki performansı ile Emre'nin de ataklara katkı sağlayacağı düşünüldüğünde, Fenerbahçe'nin bu sezon ortaya çıkan golcü özelliğinin başka bir boyut kazanması da hayal ediliyor.
Bu arada Kocaman'ın hafta boyunca özellikle Dia ve Stoch'a savunmaya yardım etmeleri konusunda uyarılarda bulunacağı belirtildi.


Derbiye bir milyon dolar!
Sarı-lacivertli yönetim, Galatasaray'a karşı Şükrü Saracoğlu geleneğinin bozulmaması için maddi açıdan kolları sıvadı.
Yöneticiler, derbi için açıklayacakları özel prim konusunda çalışmalarını sürdürürken, karşılaşma öncesi Samandıra'da belirledikleri rakamı oyunculara bildirmeyi planlıyorlar.
Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın ligin ilk yarısını lider bitirmek için galibiyetlerle kapamaları gerektiğini açıkladığı Konyaspor, Galatasaray ve Bursaspor maçlarına özel paket prim uygulayan sarı -lacivertli yönetim, Galatasaray derbisi için ekstra ayrı bir prim daha verecek.
Yönetimin, Galatasaray galibiyeti halinde takıma toplam 1 milyon dolar ödemeyi düşündüğü öğrenildi.