Sınır değişikliği iddiasına ABD´den yanıt

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, "ABD'nin hem Türkiye'nin hem de Irak'ın sınırlarına saygı duyduğunu ve herhangi bir değişiklik istemediğini" söyledi.

Wilson, Bursa Vali Vekili Ali Kamil Başar'ı ziyaretinde, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Wilson, "Eve Dönüş Yasası hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine, bu konuda çok fazla yorum yapmak istemediğini belirtti.
"Konunun hassas ve zor olduğunu" ifade eden Wilson, "Türkiye'deki liderlerin ve Türk halkının kendi yorumlarıyla kendi imkanlarıyla çözmeleri gereken bir konu" diye konuştu.

Wilson, "Eve Dönüş Yasasının gündeme gelmesinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son ABD ziyaretiyle ilişkisi olup olmadığının" sorulması üzerine ise "konunun Erdoğan'ın ziyaretiyle bir bağlantısının olmadığını" kaydetti.

"2003'te ABD ve Türkiye savunma bakanları arasındaki görüşmede, kuzey Irak'taki bazı kentlerin Türkiye'ye verileceğine dair anlaşma sağlandığı iddia ediliyor. Bu konudaki yorumunuz ne?" diye sorulması üzerine de Wilson, "Böyle bir konudan hiçbir şekilde haberim yok. ABD, elbette hem Türkiye'nin hem de Irak'ın sınırlarına saygı duymaktadır ve herhangi bir değişiklik istememektedir" dedi.