Ay-Yýldýzlý bayrak zirveye çýkacak


Türk Sporu'nun 3 büyük ismi, Nisan ayýnda tarihi sýnavlara çýkacak. Fenerbahçe Ülker, Beþiktaþ Cola Turka ve Galatasaray Cafe Crown Avrupa'da þampiyonluk kovalayacak.
1.4.2008



Euroleague’deki temsilcimiz Fenerbahçe, Siena karþýsýnda çeyrek final mücadelesi verecek. Ýlk maçý bugün deplasmanda oynayacak temsilcimiz, Perþembe günü ise rakibini Ýpekçi’de konuk edecek. Gerekirse son söz, yine Ýtalya’da söylenecek.
Beþiktaþ ile Galatasaray ise Torino’da oynanacak ULEB Cup Final Eight mücadelesinin ilk gününde karþýlaþacak. Ekiplerimizden biri yarý finale çýkarken diðeri elenecek ama Türkiye zirve yürüyüþüne devam edecek.
FENER BUGÜN SAHADA
Fenerbahçe, bugün Ýtalya’da, saat 21.30’da Montepaschi Siena’ya konuk olacak. Çeyrek finale çýkarak tarih yazan temsilcimiz, güçlü rakibini geçerek Final-Four þansý arayacak.

Ülkemizi Euroleague’de temsil eden Fenerbahçe Ülker, çeyrek final ilk maçýnda Ýtalya’nýn Montepaschi Siena takýmýyla Ýtalya’da karþýlaþacak. Sarý-Lacivertli ekibin tarihindeki en önemli karþýlaþma olarak nitelendirilen mücadele, saat 21.30’da baþlayacak ve Kanal 24 ekranlarýndan canlý yayýnlanacak. Temsilcimiz bu sezon belki de ilk kez bir Avrupa Kupasý mücadelesine tam kadro çýkacak. 3 maç üzerinden gerçekleþecek ve iki maç kazanan takýmýn tur atlayacaðý çeyrek finalde, ikinci maç Perþembe günü Ýstanbul’da, gerekirse 3. maç ise 10 Nisan’da Siena’nýn sahasýnda oynanacak. Ýlk turu A Grubu’nda 10 galibiyet, 4 yenilgi ile CSKA’nýn ardýndan ikinci sýrada bitiren, TOP 16’da ise Efes, Panathinaikos ve Partizan’ýn bulunduðu guruptan 4 galibiyet 2 yenilgi ile lider çýkan Siena, 14.7 ortalama ile Euroleague’in en çok top çalan takýmý durumunda.
Kaptan rotayý çizdi
Siena karþýlaþmasý öncesinde FANATÝK’e konuþan Fenerbahçe Ülker Kaptaný Damir Mrsiç, Final Four hayaline artýk çok yakýn olduklarýný söyleyerek, “Artýk en kritik anlara geldik. Siena ile gerçekten zorlu bir mücadeleye giriþeceðiz. Tüm taraftarlarýmýzýn bizim için dua edeceðini biliyoruz. Biz de sahada son gücümüzle savaþýp, onlarý sevindirmek için ne gerekiyorsa yapacaðýz. Ýlk maç çok önemli. Eðer deplasmanda kazanýrsak, perþembe günü sahamýzda iþi bitireceðimize eminim. Zaten Siena’dan daha güçlü bir kadromuz olduðunu da biliyoruz. Fenerbahçemiz’in adýný Avrupa’nýn zirvesine yazdýrmak tek hedefimiz. Final-Four’a kalacaðýmýza inanýyorum, ardýndan da bizi daha büyük baþarýlar, final, hatta þampiyonluk bekliyor olacak” dedi.
Ömer Onan çok umutlu
Fenerbahçe’nin savunma ve hýzlý hücum uzmaný Ömer Onan da, Siena maçýnda avantajlý olan tarafýn kendileri olduðunu söyleyerek, “Biz kendi tempomuzu, mücadele gücümüzü sahaya yansýtmak zorundayýz. Artýk dönüþ yok, bahane yok. Çýkýp herkes sahaya yüreðini koyacak, kalbiyle oynayacak. Bunu yaptýðýmýzda da iddia ediyorum, Siena deðil, karþýmýzda hiç kimse duramaz. Bu noktaya kadar geldik, artýk iki maç daha kazanýrsak Final-Four’dayýz. Bu takýmda oynamak herkese nasip olmaz diye düþünürken, þimdi bu renkler altýnda tarihe geçme fýrsatýmýz var. Bunun bilincindeyiz. Takým olarak da çok iyi durumdayýz. Aramýzda elbette ki bu maçý çok konuþtuk, kazanmamýz durumunda bizi nasýl bir sevginin beklediðini düþündük” diye konuþtu.
KARTAL’IN GÖZÜ KARA
ULEB Cup ilk turunda 10’da 10 yaparak rekor kýran, ardýndan önce Hapoel’i, sonra da Kýzýlyýldýz’ý eleyerek adýný çeyrek finale yazdýran Beþiktaþ Cola Turka, 10 Nisan’da Torino’da baþlayacak 8’li final maçlarý için geri sayýma baþladý. Yarý finale çýkmak için Galatasaray Cafe Crown ile karþýlaþacak Siyah-Beyazlý ekibin kaptaný Onur Aydýn, “Sezon baþýnda Ergin Hoca önümüze çok büyük hedefler koymuþtu. Bu nedenle rakibin kim olduðuna bakmadan sadece kazanmak için sahaya çýkacaðýz. Bunu baþaracak gücümüz var ve gerçekten çok formdayýz” dedi.
Keþke finalde eþleþseydik
Kupa maçlarýnýn her zaman sürprizlere açýk olduðunu söyleyen Onur, “Bizim Galatasaray ile eþleþmemiz hem þans hem þanssýzlýk. En azýndan bir Türk takýmýnýn yarý finale çýkacak olmasý önemli ama ben iki takýmýn da eþleþmeleri durumunda üst turlara çýkacak gücü olduðuna inanýyorum, keþke finalde karþýlaþsaydýk diyorum” ifadesini kullandý.


Tarihe geçmek istiyorum

Bu sezon fazla süre almamanýn motivasyonunu bozmadýðýný söyleyen Onur Aydýn, “Gerçekten çok iyi kadromuz var. Bu nedenle her zaman süre alma þansým olmuyor. Ama ben bunu düþünmeden her an oynayacakmýþým gibi çalýþýyorum. Çünkü daha Play Off baþlamadý. 3 günde bir oynanacak maçlarda bana da görev verilecektir. Hazýr olmalýyým. Ayný zamanda ben bu takýmýn kaptanýyým ve sezon sonunda iki kupayý kaldýrarak tarihe geçmek istiyorum. Takýmýmýzda uyum mükemmel. Tüm arkadaþlarýmý çok seviyorum, Mehmet Yaðmur’la çok çok iyi anlaþýyorum” diyerek sözlerini noktaladý.
ASLAN PENÇELERÝ
Uzun yýllar sonra katýldýðý Avrupa Kupalarý’nda müthiþ bir performans gösteren, grup maçlarýný baþarýyla tamamladýktan sonra önce Asvel, ardýndan da Gran Canaria gibi güçlü ekipleri geçerek ULEB Cup’ta ilk 8’e yükselen Galatasaray Cafe Crown, Torino’da final oynamanýn hesaplarýný yapýyor. 10 Nisan’da Beþiktaþ ile karþýlaþacak olan Sarý Kýrmýzýlý ekip, bu maçý geçtiði takdirde final oynayacaðýna inanýyor. Beþiktaþ’ý çok iyi tanýdýklarýný söyleyen Kaptan Cüneyt Erden, rakiplerden çok þanssýzlýklarý yenmeleri gerektiðini belirterek, “Sakatlýklar bir türlü yakamýzý býrakmadý. Ben sezonu kasýðýmdaki fýtýkla kapamak zorundayým. Tufan’ýn dizindeki sakatlýk tekrarladý, Hüseyin Beþok’un durumu ortada. Ancak her þeye raðmen sahaya çýkýp kazanmak için elimizden geleni yapacaðýz. Beþiktaþ’ýn en iyi yaptýðý þeyin hücum olduðunu biliyoruz. Ýyi savunma yaparsak avantajý ele geçiririz” dedi.


Tufan’ýn durumu belirsiz

Takýmýn yýldýzlarýndan Tufan Ersöz de, Torino’da çok farklý bir atmosferde oynayacaklarýný ve önce Beþiktaþ’ý geçip, ardýndan da final oynayacaklarýný iddia ederek, “Ýki takým da birbirini çok iyi tanýyor. Ben diðer 6 takýmdan birisiyle oynamak yerine Beþiktaþ ile mücadele etmenin bizim için þans olduðuna inanýyorum. Ancak finale çýkma kapasitesi olan iki takýmdan birisinin elenecek olmasý da Türk Basketbolu için üzücü” diye konuþtu. Dizindeki sakatlýðýn tekrarlamasýnýn kendisini sýkýntýya soktuðunu söyleyen Tufan, “Çok net konuþamýyorum ama Torino’da sahaya çýkmak için elimden gelen her þeyi yapacaðým” ifadesini kullandý.
ÜMÝT AVCI