Ýþte Þükür gerçekleri

Yönetim Hakan Þükür'ün takýmda kalmasýný istemiyor. Ancak Özhan Canaydýn'ýn Kral´a çok özel bir sözü var. Ýþte bu söz, efsane golcünün gönderilmesinin önüne geçiyor.
3.4.2008



Gitmesi zor gibi...
Sezon sonunda sözleþmesi bitecek olan ve takýmda kalmak istediðini deklare eden Hakan Þükür ile yeni kontrat yapýlmayacaðýný önceki gün okuyucularýmýza duyurmuþtuk. Ve FANATÝK, yine bu konuyla ilgili müthiþ bir gerçeði daha ortaya çýkardý... Buna göre, Seyrantepe’deki Ali Sami Yen Spor Kompleksi bitmeden Kral’ýn Galatasaray’dan ayrýlmasý imkansýz gibi görünüyor. Çünkü, Özhan Canaydýn’ýn, 37 yaþýndaki futbolcuya verdiði çok özel bir söz var.

Baþbakan’a bir rica
Sözün çýkýþ noktasý þöyle: Bir süre önce Seyrantepe projesi tam anlamýyla çýkmaza giriyor... Tam bu sýrada Özhan Canaydýn’ýn talebi üzerine Hakan Þükür devreye girip, Baþbakan’ýn karþýsýna çýkýyor ve düðüm haline gelen proje için bir ‘kolaylýk’ istiyor. Þükür’ün bu ricasýný kýramayan Baþbakan, kurmaylarýna tüm bürokratik iþlemlerin yerine getirilmesi talimatýný veriyor. Böylece ihaleler açýlýyor, devlet erkanýnýn geniþ katýlýmýyla stadýn temeli atýlýyor.

Polat’ý da baðlýyor
Özhan Canaydýn, Seyrantepe iþinin halledilmesine bizzat katkýda bulunan Hakan Þükür’e, tüm bu geliþmelerin ardýndan þunlarý söylüyor: “Kim Baþkan olursa olsun, Seyrantepe Stadý açýlýncaya kadar Galatasaray’da kalacaksýn. Ýster futbolcu olarak, ister baþka bir yetkiyle. Bunun sözünü sana ben veriyorum...” Canaydýn’ýn verdiði bu söz, seçimde desteklediði Adnan Polat’ýn elini kolunu baðlýyor. Polat’ýn sezon sonu nasýl bir karar vereceði merak konusu.

Kýsa...Kýsa...

Galatasaray’da Mazzarri iddiasý

Ýtalyan medyasý, Galatasaray Yönetimi’nin yeni sezonda takýmýn baþýna Walter Mazzarri’yi getirmek istediðini duyurdu. Haberde; Serie A’da Sampdoria’yý çalýþtýran 47 yaþýndaki Mazzarri ile temasa geçen Sarý-Kýrmýzýlýlar’ýn henüz olumlu bir yanýt alamadýðý belirtildi. Hatta bu görüþmenin ardýndan Benfica’nýn devreye girdiði tecrübeli hoca ile büyük ölçüde anlaþma saðladýðý kaydedildi.

Mustafa Turgun cevap verdi
Galatasaray Sportif Direktörü Mustafa Turgun, Sinan Kalpakçýoðlu’nun Özhan Canaydýn’a gönderdiði mektupta yer alan ve Song’un transferinde 275 bin Euro komisyon aldýðý yönündeki maddeye açýklýk getirdi. Turgun; o ücretin, Kamerunlu futbolcunun transferinde menacer Bruno’ya ödenmesi gereken miktarýn indirimli hâli olduðunu ifade edip, herhangi bir rantýn söz konusu olmadýðýný iletti.
Söz sýrasý Þardan’da
Galatasaray Baþkan Yardýmcýsý Yiðit Þardan, bugün 12.00’de Mecidiyeköy’deki kulüp binasýnda bir basýn toplantýsý düzenleyecek. Seçim süreci boyunca suskunluðunu koruyan Þardan’ýn, yönetim olarak aldýklarý bazý kararlarý açýklayacaðý ifade edildi.

Cim Bom’da neþeli idman
Gençlerbirliði deplasmaný hazýrlýklarýna Florya’da devam eden Galatasaray’da, keyifler yerine geldi. Gaziantepspor karþýsýnda kaybedilen 2 puanýn þokunu üzerlerinden atan futbolcularýn hayli neþeli ve bir o kadar da hýrslý olmalarý dikkat çekti.

Sakatlarda son durum
Hafif sakatlýðý bulunan Hasan Þaþ ile tedavisi tamamlanan Serkan Çalýk, dünkü idmanýn tümüne takýmla birlikte katýldý. Sað dirseðinden sakatlanan kaleci Fýrat ve kasýk aðrýsý bulunan Mehmet Güven tedavi edildi. Song, fizyoterapist eþliðinde çalýþtý. Lincoln de takýmdan ayrý hazýrlandý.

Yýldýzlarla özel görüþme
Teknik direktör Feldkamp, dünkü antrenman öncesinde Servet Çetin, Marcelo Carrusca, Ümit Karan, Hasan Þaþ ve Cassio Lincoln ile özel bir görüþme yaptý. Tecrübeli hocanýn bu oyuncularý Gençlerbirliði deplasmanýnda sahaya sürmesi bekleniyor.

Yönetimden yakýn takip
Sarý-Kýrmýzýlý ekibin son çalýþmasýný yöneticiler de takip etti. Futbol þube sorumlularý Haldun Üstünel ile Tunca Hazinedaroðlu, idmaný izledikten sonra Kalli’den detaylý bilgi aldý. Taraftarlar da takýma büyük ilgi gösterip, oyunculara moral verdi.

Sezgin’den Nonda’ya...
Futbol A.Þ. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Kalli ve Hakan Þükür’ü hedef alan açýklamalarý nedeniyle zor günler yaþayan Shabani Nonda ile bir görüþme gerçekleþtirdi. Kongolu futbolcuya moral veren Sezgin’in, “Sana güveniyoruz” mesajý verdiði öðrenildi.