Yine saniyeler, yine tartışma!


Süper Lig'e iki haftadır uzatma dakikaları damga vuruyor.
14.4.2008



Fenerbahçe-Kayserispor mücadelesini hakem 9 saniye fazla uzatınca eleştiri oklarını üzerine çekmişti, dün ise fazla oynanan süre 39 saniyeydi.

Maçlara damgasını vuruyor

Süper Lig’e iki haftadır uzatma dakikaları damga vuruyor. Daha doğrusu uzatma dakikalarının bitiminde oynatılan ekstra süre. Önce geçtiğimiz hafta Kadıköy’de oynanan Fenerbahçe-Kayserispor maçında yaşandı bu olay. Hakem Hakan Sivriservi, 5 dakika uzatmayı göstermiş, ev sahibi bu sürenin bitiminden 9 saniye sonra gol atınca eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Dün de aynı şey yaşandı. Bu kez hakem 4 dakika uzatma verdi, Ankaraspor bu süreden 39 saniye sonra golü buldu.
Hakemin tartışılan kararları
Halis Özkahya’nın, 89. dakikada Fenerbahçe lehine çaldığı penaltı düdüğünde de ev sahibi ekip oyuncuları uzun süre itirazda bulundu. Ancak Fenerliler, kararın doğru olduğunu düşünüyordu. 13. dakikada Deivid’in ortasında Ankarasporlu oyuncunun elle oynamasında ise Sarı-Lacivertliler penaltı itirazında bulundu uzun süre. 90+3. dakikada ise Maldonado’nun pasında kendi sahasından çıkan Kezman’a hatalı ofsayt bayrağı kaldırıldı. Bu pozisyonda, 3 Fenerbahçeli’ye karşın, sadece bir Ankarasporlu oyuncu vardı.