Aslan'dan bu kadar! 84-67

Galatasaray Cafe Crown, ULEB Cup'ta D.Moskova'ya yenilerek 4. oldu.
14.4.2008



ULEB Cup’ta 3.’lük maçına çıkan Galatasaray karşılaşmaya çok kötü başladı... Temsilcimiz Dinamo karşısında daha sonra toparlandı ama...
Galatasaray’dan yine top kayıpları
Galatasaray Cafe Crown, ULEB Cup’taki son maçında Dinamo Moskova’ya 84-67 yenilerek 3.’lük şansını da kaybetti. Oyuna iki takım da basit hatalarla başlayınca 5. dakika 6-5’lik skorla geçildi. Galatasaray aynı hatalara devam ederken, Dinamo, Monya ile hücumdaki sıkıntıyı atlattı ve ilk periyodu 26-8 önde kapadı. İkinci çeyrekte biraz kıpırdanan ve farkı 11 sayıya indiren temsilcimiz, top kayıplarını sürdürünce Rus ekibi devreyi de 44-31 üstün bitirdi.
Üçüncü çeyrekte skor eşitlendi ama...
İkinci yarıya Galatasaray çok iyi başladı. Erdem’in ekstra katkısıyla savunmasını sertleştiren temsilcimiz 25. dakikada Owens’ın üçlüğüyle skoru dengeledi: 48-48. Ancak periyodun kalan bölümünde hiç sayı atamayan Cim Bom, son çeyreğe de 57-48 geride girdi. 4. periyotta da hücumda sıkıntı sürdü. Tam on dakika sayı atamayan Galatasaray Cafe Crown karşısında farkı giderek artıran Dinamo Moskova, mücadeleden 84-67 galip ayrılmayı başardı.

Şampiyon J.Badalona
ULEB Kupası’nda 2007-2008 Sezonu’nun şampiyonu İspanyol Joventut Badalona oldu. Finalde aynı ülkeden Akasvayu Girona ile karşılaşan İspanyol ekibi, rakibini 79-54 gibi farklı skorla geçerken, aynı zamanda Torino’daki en rahat galibiyetini aldı.
SALON: Palavela
HAKEMLER: Ortiz (İspanya), Christodoulos (Yunanistan), Pizarro (İspanya)
DİNAMO MOSKOVA: Hansen *** 12, Khvostov *, Samoylenko *, Bykov ** 7, Monya *** 17, Vujanic *** 13, Fotsis ** 6, Javtokas *** 14, Misanovic * 1, Domercant ** 11, Korolev * 3
GALATASARAY CAFE CROWN: Erdem *** 14, Gaines ** 11, Owens ** 7, Murat ** 7, Hüseyin ** 6, Dee Brown * 11, Cenk *, Cüneyt ** 5, Johnsen * 2 , Fatih *, Cemal * 2
1. Periyot: 26-8, Devre: 44-31, 3. Periyot: 57-48
Notlar
Hite oynamadı

Yarı finalde oynanan Joventut maçının son dakikasında sakatlanan Robert Hite, dün D.Moskova karşısında forma giyemedi. ULEB Cup’ta Galatasaray en skorer ismi olarak göze batan Hite’ın yokluğunda temsilcimiz hücumda çok sıkıntı yaşadı.
Yine hakemler
Yarı final maçında hakem kararlarından oldukça canı yanan Galatasaray Cafe Crown, dün de özellikle ilk periyotta aynı sıkıntıyı yaşadı. Oyuncularımız da verilen kararlara itiraz ederken, hakemlerin teknik faullere başvurması, Galatasaray benchinin tepkisini aldı.
Bilet Dinamo’nun
ULEB Cup’ı 3. bitirmesi durumunda seneye kupaya direk katılma hakkı alacak olan Galatasaray, bu şansı kullanamadı. Favori gösterilen Dinamo ise yarı finaldeki şoku bu galibiyetle atlattı.