Hackerlar'ýn hedefi New York Times.

ABD’nin önemli gazetelerinden New York Times’ýn Çin Baþbakaný Wen Jiabao’nun servetiyle ilgili yayýnladýðý bir haber gazetenin baþýný derde soktu. Dört ay önce Jiabao ve ailesinin en az 2.7 milyar dolar serveti olan gizli milyarderler olduklarýný yazan gazetenin bilgisayarlarýna o günden beri Çinli hackerlarýn sýk sýk saldýrý yaptýðý belirtildi.



New York Times’dan yapýlan açýklamada hackerlarýn gazetenin bilgisayar sistemine sýzarak muhabirlerin ve diðer çalýþanlarýn þifrelerini ele geçirdiði aktarýldý. Gazetenin yardýmýna baþvurduðu güvenlik uzmanlarý ise Çinli hackerlarýn kullandýklarý metodlarýn geçmiþte Çin ordusu tarafýndan kullanýlan yönetmemler ile ayný olduðunu söyledi.

Gazetede yayýnlanan habere Çin’den de sert tepki gelmiþ, haberin ismi lekelemek amaçlý ve art niyetli olduðu belirtilmiþti.

Çýkan haberde Jiabao’nun sýk sýk yoksul bir aileden geldiðini söylediðini ancak þu anda 90 yaþýndaki annesinin adýna birçok þirket bulunduðu yazýldý. Jiabao’nun ailesinin sahibi olduðu þirketler arasýnda bir lastik fabrikasý ve dünyanýn en büyük finansal kuruluþlarýndan biri olan Ping An sigorta þirketi bulunuyor.

veteknoloji