Cyanogen tarafından özellikle CyanogenMod kullananlar için kötü haber gelmişti ancak şimdi de iyi bir gelişme [Değerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanız gerekiyorÜye olmak icin burayı tıklayınız]. CyanogenMod için emek veren ekip, yepyeni bir açık kaynaklı projeyle geri dönüyor!
CyanogenMod’a elveda Lineage OS’ye merhaba!

CyanogenMod ekibinde yer alan geliştiriciler, tasarımcılar ve diğer çalışanlar LineageOS adındaki yepyeni açık kaynaklı projeyi duyurdular. Böylece, GitHub’ta CyanogenMod dosyalarıyla dolu olan veri havuzunun gizemi de ortaya çıkmış oldu.
Github’ta adı geçen veri havuzu artık Lineage Android Distibution (Lineage Android Dağıtımı) olarak anılıyor ve CyanogenMod’un devamı niteliğindeki açık kaynak projesinin başlangıcı olacağının altı çiziliyor.



Cyanogen ve buna bağlı CyanogenMod ile ilgili bir [Değerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanız gerekiyorÜye olmak icin burayı tıklayınız]şa olmaması için bundan böyle LineageOS çatısı altında çalışmalarını sürdürecek olan topluluk, gerçekleştirdiklerinin markanın ismini değiştirmekten çok daha fazlası olduğunu ve CyanogenMod için kökleşmiş topluluk çabalarının profesyonel kalite ve güvenilirlikle sürdürüleceğini ifade etmekte.
Özetlersek, Cyanogen ve CyanogenMod sahneden çekilse de CyanogenMod ruhu, LineageOS adı altında devam edecek. Şu an için her şeyin başlında olan LineageOS’nin henüz websitesi ve sosyal medya hesapları hazırlık şamasında. Öte yandan LineageOS projesini önümüzdeki süreçte çok daha sık duyabiliriz.
LineageOS için Github veri havuzuna erişmek isteyenler [Değerli Ziyaretci, linki görmeniz icin bu mesaja cevap yazmanız gerekiyorÜye olmak icin burayı tıklayınız] ziyaret edebilir.