Battlefield 1 Kýþ Güncellemesi detaylandýrýldý

Yepyeni özellikler ve önemli dengelemeler, oyuncularý bekliyor bu güncellemede.


Uzun bir süredir Battlefield 1 oyuncularý tarafýndan beklenen Kýþ Güncellemesi, yapýlan yeni bir duyuruya göre 14 Þubat 2017 tarihinde, yani bugün indirmeye açýlacak. Eðer bu güncellemeyi henüz indirmediyseniz veya indirmeye yeni baþladýysanýz, güncellemenin içeriðini bilmekte fayda var diye düþünüyoruz. Ýþte tam da bu yüzden, sizlere bu haberimizi yazýyoruz. Çünkü bu haberimiz sayesinde güncellemenin içeriðini ve detaylarýný öðrenebileceksiniz. Özet geçmek gerekirse Battlefield 1 Kýþ Güncellemesi ile oyuna yeni bir ilerleme sistemi, sunucu dengelemeleri ve silah dengelemeleri gelecek. Peki, tam olarak neler yaþanacak? Ona da haberimizin detaylarýndan göz atalým isterseniz!


Güncelleme ile oyuna gelecek Ribbon’lar.

Eðer önceki Battlefield oyunlarýný oynadýysanýz, oyuna yeni eklenmiþ olan ilerleme sistemine de hiç yabancý olmayacaksýnýz. Çünkü bahsettiðimiz Kýþ Güncellemesi ile serinin en yeni oyununa Ribbon sistemi ekleniyor. Ribbon kazanmak için, ayný eski oyunlarda olduðu gibi o Ribbon’un gerekli þartlarýný yerine getirmeniz yeterli. Ýstediðiniz kadar, sýnýrsýz olarak kazanýlabilecek olan bu Ribbon’larýn her biri 300 XP deðerinde olacak. Ribbon haricinde bir de Elite Codice sistemi sizleri bekliyor olacak oyunda. Elite Codice ise Ribbon sisteminden daha zor ve daha çok ödül veriyor. Elite Codice kazanmak için, belli silahlar ile 500 oyuncu öldürmeniz gerek. Bu 500 öldürme sonunda da 25 bin XP ile Elite Codice kazanýyorsunuz. Battlefield 1 Kýþ Güncellemesi ile oyunda 8 adet Elite Codice olacak. Düþman öldürme sayýlarý da bu görevler için yeniden baþlayacak. Yani güncellemeden önce öldürdüðünüz düþmanlar, Elite Codice ilerlemenizi etkilemeyecek.


Yeni sýnýf ikonlarý.

Peki, karakter sýnýflarýnda kaçýncý seviyedesiniz? Eðer herhangi bir karakter sýnýfýnda 10. seviyeye ulaþtýysanýz ve arkadaþlarýnýza, “Ben son seviyeye geldim.” diye hava atýyorsanýz, havanýzýn sönmesine hazýr olun. Çünkü karakter sýnýfý seviyeleri Battlefield 1 Kýþ Güncellemesi ile birlikte 10’dan 50’ye çýkýyor. Peki, eklenen bu 40 seviyede neler kazanacaksýnýz? Hemen onun cevabýný da verelim, bu yeni seviyeler sayesinde karakter sýnýfýna özel künyeler ve sýnýf ikonlarýna sahip olabileceksiniz. Bu ödüllerin bronz olaný 20. seviyede, gümüþ olaný 30. seviyede, altýn olaný 40. seviyede ve son olarak da platin olaný 50. seviyede açýlacak.


Yeni Codex ögeleri.

Bahsettiðimiz Battlefield 1 Kýþ Güncellemesi oyuna sadece yenilikler getirmeyecek. Bazý dengelemeler ile de karþýlaþacaðýz. Bu dengelemelerin baþýný ise gaz bombalarý çekiyor. Çünkü gaz bombalarýnýn güçleri düþürülüyor. Öncelikle gazýn kalma süresi 22 saniyeden 15 saniyeye düþerken, genel olarak oyundaki bastýrma sistemi de deðiþikliðe uðruyor. Artýk bir düþman size ateþ etmeye baþladýðý an bastýrma sistemi devreye girmiyor. Bastýrma durumunun yaþanmasý için ateþ edebilecek alanýnýzýn kalmamasý veya çok küçük olmasý gerekiyor. Ayrýca süvari sýnýfýnýn da kýlýçlarý ile yaptýðý saldýrýlarýn gücü düþürülüyor. Artýk oyuncular inanýlmaz uzak mesafelerden, süvarilerin kýlýçlarý ile ölmeyecek. Son olarak elit sýnýflara da bazý dengelemeler gelecek. Elit sýnýflardayken artýk ekstra bomba haklarý ile doðmayacaðýz ve can doldurma sistemi bu özel sýnýflar için biraz daha doðru çalýþacak.


Yeni oy ekraný.

Son olarak bu Battlefield 1 Kýþ Güncellemesi, sunuculara da yeni þeyler getirecek. Öncelikle sunucularýn Netcode kýsmýnda küçük deðiþiklikler yapýlacak ve sizlerin de yukarýdaki görselden görebileceði gibi yeni bir harita oy ekraný oyuncularý karþýlayacak. Sunucu yöneticilerine de bazý ekstra yeni özellikler ve haklar sunulacak. Bunlar dýþýnda þimdilik bu güncelleme ile yeni gelecek þeyler bulunmuyor fakat EA ve DICE, bu oyunu düzenli olarak güncellemeye devam edecek. Hazýrlýklý olmanýzý tavsiye ederiz.


Yeni künyeler.