Apple’ın yeni işletim sistemi sürümlerinin yayınlanmasına çok kısa bir süre kaldı. Eylül ayı içerisinde tüm yeni işletim sistemleri için final sürümlerinin yayınlanması bekleniyor. iOS 13 işletim sisteminin yayınlanmasını merakla beklediğimiz dönemde macOS Catalina sürümü için de geri sayım başlamış oldu.
macOS Catalina için de final sürümü yayınlanması bekleniyor. Yeni işletim sisteminin ne gibi artıları olacağı ve yeniliklerinin neler olacağı konusunda detaylar ortaya çıkmıştı. Daha önce bu konuda defalarca paylaşım yaptık. Şimdi ise macOS Catalinasürümüyle beraber uygulamalar için yeni bir döneme geçiş yapılacağı ortaya çıktı.
macOS Catalina Sonrasında 235 Uygulamanın Desteği Son Bulacak

Beta sürümlerinde geliştiricilerin ortaya çıkardığı bilgilere göremacOS Catalina sürümüyle beraber uygulama destekleri de kesilecek. Artık yazılım geliştiricilerinin çok daha avantajlı artıları ve çapraz platform destekleri bulunacak ancak mevcut uygulamalar için de önemli bir değişiklik söz konusu olacak.
Geliştiriciler tarafından yapılan paylaşımlara göre şu an için kullanımda olan 235 uygulamanın desteği son bulacak. 235 uygulamanın çeşitli nedenlerle desteğinin son bulduğunu görmek mümkün olacak. Kimi uygulama güncellenmediği için kimi uygulama yeni yazılımlara uyum sağlamadığı için, destekleri kesilecek.

Desteği kesilecek uygulamalar için the tape drive gibi bir site üzerinden kodlar paylaşıldı. Beta sürümleri içerisinde yapılan düzenlemeleri tespit eden geliştiriciler, bu sürümlerde Creative Cloud gibi önemli uygulamaların desteğinin kesileceğini de tespit ettiklerini açıkladı.

Bu konuda net bilgileri Apple’ın son sürümü yayınlamasının ardından alacağız. Apple tarafından final sürümü yayınlandıktan sonra kesin bilgileri paylaşacağız. Böylece yeni işletim sisteminin desteğini kestiği uygulamaların tam listesini de görmek mümkün olacak.