Amasya mutfaðýndan yapýlýþý, piþiriliþi, servisi kendine özgü bir kebap tarifi.
ÞINGIR KEBABI

MALZEMELER
• 1.5 kg. kuzu kuþbaþý
• 1 kg. ince palýcan
• 1/2 gr. yeþil sivri biber (tatlý)
• Tuz-karabiber
-
YAPILIÞI
Patlýcanlar alacalý soyulur. Halka þeklinde doðranýr. 20 dakika tuzlu suda bekletilir. Et tuzlanýr. Bir patlýcan bir et olmak üzere þýngýr þiþlerine dizilir. Odun ateþi küllenene kadar beklenir ve þýngýr aleti üzerine yerleþtirilir. Þýngýrýn çarký elle çevrilerek piþirilir. Yeþil biberler ateþte közlenir, piþen kebabýn üzerine konularak Tepoþlu (Bir nevi kapaklý bakýr sahan) da 15 dakika demlendirilir. Sýcak olarak servis yapýlýr